Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Μεϊμαράκης: Εθνική συνεννόηση για το χρέος - Ευκαιρία η επίσκεψη Ομπάμα

Εθνικούς στόχους που απαιτούν εθνική συνεννόηση χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης τη ρύθμιση του χρέους και τη μείωση των πλεονασμάτων.

Συνομιλώντας με βουλευτές του κόμματός του στη Βουλή, μεταξύ άλλων, τόνισε, σύμφωνα με τον real.gr: 
«Η επίσκεψη Ομπάμα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς ώστε να βεβαιωθεί ο Αμερικανός πρόεδρος πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών απαιτούν αλλαγή πολιτικής για την έξοδο από την κρίση. 
» Και κυρίως απαιτούν εθνική συνεννόηση για τη διευθέτηση του χρέους και τη μείωση των πλεονασμάτων που αποτελούν εθνικούς στόχους και για την επίτευξη των οποίων απαιτείται εθνική συλλογική προσπάθεια».
Η παρέμβαση Μεϊμαράκη χαρακτηρίζεται από «γαλάζιους» βουλευτές ως έμμεση απάντηση στα όσα υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς στην Ξάνθη.
Ο πρώην πρωθυπουργός, ουσιαστικά υποστήριξε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία συναίνεση με το ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «κάθε σκέψη για συνεργασία μαζί του, διασπά την ενότητα του λαού, ενθαρρύνει την αλαζονεία του Τσίπρα και δίνει συγχωροχάρτι στα τεράστια σφάλματά του. Κι αυτό δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να το κάνουμε». 

*Σκίτσο τής Έφης Ξένου από tanea.gr
(Τό κείμενο είναι από τό tvxs.gr | 14 Νοε. 2016)
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.