Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους

tvxs.gr  | 14 Νοε. 2016  
Οι δέκα πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας με μία ματιά.

1. Για την ελληνική κυβέρνηση το αυριανό ταξίδι Ομπάμα στην Αθήνα είναι η κορυφαία ευκαιρία πίεσης προς το Βερολίνο και λύσης στο - εθνικό πλέον - θέμα του χρέους.«Είναι ένα κορυφαίο ζήτημα η έλευση του Αμερικανού προέδρου, του κ. Ομπάμα, στη χώρα μας. Μετά από 17 χρόνια Αμερικανός Πρόεδρος επισκέπτεται την Ελλάδα. Η ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνει το μέγιστο θέμα του ελληνικού χρέους, ζητήματα που έχουν να κάνουν με το προσφυγικό, με το Κυπριακό, αλλά και άλλα διμερή ζητήματα που απασχολούν τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ποιό θα είναι λοιπόν το μήνυμα που θα στείλει ο Μπαράκ Ομπάμα επιλέγοντας να μιλήσει μπροστά από τον Παρθενώνα;
2. Την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο της Αθήνας για λόγους ασφαλείας για την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία με απόφαση του γενικού διευθυντή Αττικής. Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας θα επιτρέπονται στην Ομόνοια και τα Προπύλαια. Τα μέτρα ασφαλείας αναμένονται να είναι δρακόντεια και οι περισσότεροι δρόμοι στην Αθήνα θα είναι αύριο κλειστοί. Δείτε τι θα γίνει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
3. Παρόντος στην Αθήνα του Μπαράκ Ομπάμα και στη σκιά της πίεσης του αμερικανού προέδρου για «ουσιαστική ελάφρυνση» του...
 συνέχεια
...χρέους, η κυβέρνηση μπαίνει αυτή την εβδομάδα στα βαθιά νερά της – καθοριστικής – δεύτερης αξιολόγησης.
Η αμερικανική στήριξη και οι θετικοί οιωνοί από το Eurogroup για πιθανό συμβιβασμό ως προς τη συμμετοχή του ΔΝΤ και τη συμφωνία για το χρέος είναι ενθαρρυντικοί παράγοντες για το Μαξίμου, δεν αρκούν όμως για να εγγυηθούν ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν κομίζουν μαζί τους νέες νάρκες και παγίδες.

4. Αυστηρές ποινικές και χρηματικές κυρώσεις για διακρίσεις που γίνονται λόγω φύλου, καταγωγής, θρησκείας, πεποιθήσεων, ασθένειας, αναπηρίας, ηλικίας, οικογενειακής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού προβλέπει πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Οι διατάξεις του νομοσχεδίου οδηγούν σε καθολική εξίσωση του συμφώνου συμβίωσης με τον γάμο.
5. Ούτε σαν υπόνοια δεν είχε περάσει από το μυαλό των Δημοκρατικών ότι μπορεί να χάσουν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Το κόμμα όμως αντιμετωπίζει δύο σοβαρά προβλήματα. Τι κατεύθυνση θα ακολουθήσει και με ποιον; Μια ανάλυση στη σκιά του απρόσμενου αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών.
6. «Noz, zica, Srebrenica», δηλαδή «Μαχαίρι, σύρμα, Σρεμπρενίτσα». Αυτό έγραφε ένα άθλιο πανό που αναρτήθηκε από μια ομάδα ατόμων στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με τη Βοσνία.
7. Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 6,5 δισ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου εμφάνισε ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Στο μεταξύ, σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,5%, μετά τη συρρίκνωσή της κατά 0,4% στο δεύτερο τρίμηνο και 0,9% στο πρώτο τρίμηνο του έτους.
8. Ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε σήμερα τις Βρυξέλλες «να πάρουν μια απόφαση» αναφορικά με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Μάλιστα, είπε ότι η Τουρκία μπορεί να διεξαγάγει δημοψήφισμα την ερχόμενη χρονιά για το αν θα συνεχίσει τις ενταξιακές συνομιλίες.
9. Το Tvxs έχει γεννέθλια. Ο Στέλιος Κούλογλου γράφει για τις δύσκολες αλλά υπέρχοχες 8 χρονιές μας. Δείτε και το βίντεο μετο οποίο ξεκινησαμε.
10. Μη ξεχάσετε να δείτε απόψε την μεγαλύτερη πανσέληνο των τελευταίων 70 χρόνων!Δείτε και πως το ολόγιομο φεγγάρι έχει αποτυπωθεί στον καμβά.
* Σκίτσο του Ηλία Μακρή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.