Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Financial Times : Η πτώση Ρέντσι θα οδηγήσει στον γκρεμό τις προβληματικές ιταλικές τράπεζες...

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, πιθανή ήττα του πρωθυπουργού της Ιταλίας στο δημοψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην κατάρρευση προβληματικές ιταλικές τράπεζες.
Το...
δημοσίευμα επικαλείται τραπεζίτες και αξιωματούχους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αν επικρατήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα της Ιταλίας για την συνταγματική αναθεώρηση, οκτώ προβληματικές  ιταλικές τράπεζες που κινδύνευαν με κατάρρευση καθώς θεωρείται ότι αν επικρατήσει το «ναι» θα υπάρξει αναταραχή στην αγορά και θα αποτραπούν οι επενδυτές από το να συμμετάσχουν στην αναγκαία ανακεφαλαιοποίηση των ιταλικών τραπεζών.

Η Ιταλία έχει οκτώ τράπεζες σε διάφορα στάδια «distress»: την τρίτη μεγαλύτερη βάση ενεργητικού Monte dei Paschi di Siena, τις μεσαίες τράπεζες Popolare di Vicenza, Veneto Banca and Carige και τις τέσσερις μικρές τράπεζες Banca Etruria, CariChieti, Banca delle Marche και CariFerrara. που διασώθηκαν πέρυσι, αν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Οι ιταλικές τράπεζες έχουν χάσει πάνω από το ήμισυ της αξίας τους αυτή τη χρονιά λόγω των «κόκκινων» δανείων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρέντσι, που έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν τον δικαιώσει, έχει καλέσει τους πολίτες να ψηφίσουν «Ναι» στο δημοψήφισμα, υποστηρίζοντας ότι έτσι, η κυβέρνηση της Ιταλίας θα καταστεί πιο σταθερή και αποτελεσματική μέσα από μια σειρά σημαντικών αλλαγών στο Σύνταγμά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.