Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Γιά όσους ενθουσιάζονται από τό Αργεντίνικο tango...

Φλογερό αργεντίνικο tango από την J. Gorin και τον J. Baez

Στο Half Note, από 25 έως και 28 Νοεμβρίου
Η Julia Gorin και ο Jonatan Baez είναι καταξιωμένοι χορευτές και χορογράφοι, όπως και δάσκαλοι του tango και, γενικότερα, του αργεντίνικου φολκλόρ.

Ένα παθιασμένο ζευγάρι Αργεντινών χορευτών, η Julia Gorin και ο Jonatan Baez επισκέπτονται τη χώρα μας, μαζί με την Orquesta Pasional, για να μας ταξιδέψουν στη μαγεία και το πάθος του φλογερού αυθεντικού αργεντίνικου tango, για τέσσερις βραδιές, στο Half Note Jazz Club, από την Παρασκευή 25 έως και τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου.
Πρόκειται για μια υψηλής αισθητικής μουσικοχορευτική παράσταση, αφιερωμένη στον έρωτα και πλημμυρισμένη από τον αισθησιασμό, το πάθος και τη σαγήνη του tango, με εντυπωσιακές χορευτικές κινήσεις, διαχρονικές μελωδίες και μυσταγωγική ατμόσφαιρα.

Εντυπωσιάζοντας πάντα το κοινό Η Julia Gorin και ο Jonatan Baez είναι καταξιωμένοι χορευτές και χορογράφοι, όπως και δάσκαλοι του tango και, γενικότερα, του αργεντίνικου φολκλόρ. Με έδρα τους το Μπουένος Άιρες, οι δυο καλλιτέχνες έχουν εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα της πόλης και έχουν περιοδεύσει ανά το κόσμο, συμμετέχοντας σε διεθνείς παραγωγές, εντυπωσιάζοντας πάντα το κοινό.
H Julia Gorin έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις «Tango mediterraneo» (2006), «Τango - The eternal embrace» (2007) και «Otango» (2008 - 2010), ενώ ο Jonatan Baez έχει συνεργαστεί με τις ορχήστρες Bajofindo, Calor Tango, Los Reyes del Tango, και έχει χορέψει στις βραβευμένες παραστάσεις «Tanguera», «Che tango» και «Señor tango». Οι γνώσεις τους εκτείνονται σε όλα τα πεδία, από το χορευτικό φολκλόρ έως το κλασικό μπαλέτο και το θέατρο, και οι παραστάσεις τους με θέμα το tango χαρακτηρίζονται από μοναδικό πάθος.
Έμπειροι μουσικοί που έχουν εντρυφήσει στο tango
H ορχήστρα Orquesta Pasional αποτελεί ένα κλασικό σχήμα του tango: μπαντονεόν, βιολί, πιάνο και μπάσο από δεξιοτέχνες και έμπειρους μουσικούς που έχουν εντρυφήσει στο tango. Το ρεπερτόριό της απαρτίζεται από tangos, βαλς και milongas από τη «χρυσή εποχή» του tango (1930 - 1950), νεότερες συνθέσεις από την περίοδο του tango nuevo και του θρυλικού Astor Piazzolla, καθώς και original δικά της κομμάτια. Όλα αυτά με ήχο και προσέγγιση που δίνει νέα φρεσκάδα στο ιδίωμα. 

HORACIO CASADEY
Πληροφορίες Half Note Jazz Club: Τριβωνιανού 17, Μετς - Αθήνα, τηλ. κρατήσεων: 210 9213310. Ώρα έναρξης: Παρασκευή και Σάββατο: 22.30, Κυριακή και Δευτέρα: 21.30. Τιμές εισιτηρίων: Α΄ ζώνη: 30 ευρώ, Β΄ ζώνη: 25 ευρώ, μπαρ: 20 ευρώ, τη Δευτέρα 28/11, έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες, για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, ηλεκτρονικά: halfnote.gr, viva.gr και artinfo.gr.

 
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 18:50
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.