Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

To φιάσκο...




Η αλήθεια είναι ότι η σύνθεση του σκιώδους υπουργικού συμβουλίου σηματοδότησε μια επιστροφή στο κυβερνητικό παρελθόν της Ν.Δ. και...
αποδείχτηκε μεγάλο φιάσκο. 

Ουδείς κατάλαβε γιατί θα έπρεπε τώρα ο πρόεδρος της Ν.Δ. να μας θυμίσει το πολιτικό προσωπικό του κόμματός του, τοποθετώντας σε καίριες θέσεις πρόσωπα που είτε σηματοδοτούν την ακροδεξιά στροφή της κυβέρνησης Σαμαρά είτε παραπέμπουν στις «ανέμελες» στιγμές της κυβέρνησης Καραμανλή.

Στο διαδίκτυο έγινε πάρτι από χιουμοριστικές και σατιρικές αναρτήσεις, ενώ ακόμη και στελέχη της Ν.Δ. έσπευσαν να τονίσουν ότι με τέτοιες κινήσεις ο Τσίπρας θα μείνει στην κυβέρνηση την επόμενη... δεκαετία.

Ματαίως το επικοινωνιακό επιτελείο επιχείρησε να διαβεβαιώσει ότι δεν προδιαγράφεται υπουργική θέση για κανέναν από όσους μετέχουν στη σκιώδη κυβέρνηση. Σύσσωμος σχεδόν ο Τύπος, βλέποντας την ανάληψη θέσεων από πρόσωπα όπως ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και λοιποί, διαπίστωσε ότι ο Κυριάκος είναι δέσμιος παραλυτικών εσωκομματικών ισορροπιών.
Η ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες προσκρούει στις παγιωμένες τάσεις και δυνάμεις εντός του κόμματος και οι βαρόνοι επιβάλλουν πρόσωπα. Μάλιστα αναλυτές εκτιμούν ότι, με δεδομένη τη σύνθεση της Κ.Ο., ήταν λάθος του Μητσοτάκη να επιλέξει να διαλύσει τους τομείς εργασίας σε κόμμα και Βουλή και να ανακηρύξει σκιώδεις υπουργούς παλιών κυβερνήσεων που ηττήθηκαν πολλαπλώς σε εκλογές.

Εκτιμούν ότι στο πλαίσιο αυτό ακόμη και η παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη είναι πολιτικό πρόβλημα για τον Κυριάκο, με δεδομένη την αδιάλειπτη παρουσία της επί τρεις δεκαετίες στα τεκταινόμενα της Δεξιάς. Για να φύγει από αυτήν την κριτική η Ν.Δ., επέλεξε τη στροφή στην πίεση προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης... topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.