Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Τουλάχιστον 13 νεκροί από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη...

Απαγορεύτηκε η μετάδοση ειδήσεων...
Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα στην Κωνσταντινούπολη, έξω από το γήπεδο της...
Μπεσίκτας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. 

Αμέσως μετά την έκρηξη ακολούθησαν πυροβολισμοί, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί. 

Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, όπως το CNN κάνουν λόγο για δύο εκρήξεις, όμως οι τουρκικές αρχές δεν έχουν δώσει επίσημη εικόνα για το αν πράγματι υπήρξε και δεύτερη επίθεση.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η... συνέχεια
...πρώτη έκρηξη έγινε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από το στάδιο με στόχο ένα από τα λεωφορεία που μετέφεραν αστυνομικούς. Η δεύτερη έκρηξη ακούστηκε σχεδόν δέκα δευτερόλεπτα μετά και φέρεται να έγινε κοντά στο ξενοδοχείο Super Plaza το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το γήπεδο. 

Yπάρχουν τουλάχιστον 20 τραυματίες, πληροφορία την οποία επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού ο οποίος δήλωσε ότι εκτιμά πως πρόκειται για αστυνομικούς. Λίγη ώρα αργότερα, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 13 νεκροί, επικαλούμενο πηγές από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ το δίκτυο Αλ Τζαζίρα, ανέβασε τον απολογισμό των νεκρών στους 15.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι η έκρηξη οφείλεται σε παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα ενώ στόχος ήταν ένα λεωφορείο της αστυνομίας. 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το στάδιο Vodafone Arena, της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Στις εικόνες που πρόβαλαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται το κουφάρι ενός καμένου αυτοκινήτου και δύο εστίες φωτιάς στον δρόμο έξω από το στάδιο.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η έκρηξη σημειώθηκε ενώ είχαν αποχωρήσει από το στάδιο οι οπαδοί των ομάδων, τη στιγμή που οι αστυνομικοί έφευγαν από την περιοχή. Λίγες ώρες νωρίτερα το γήπεδο ήταν γεμάτο φιλάθλους που παρακολουθούσαν το παιγνίδι της Μπεσίκτας με την Μπούρσασπορ, που έληξε με νίκη των γηπεδούχων με 2-1.

Προσωρινή απαγόρευση μετάδοσης ειδήσεων για το περιστατικό, επέβαλαν οι αρχές. 

Σημειώνεται ότι το Σάββατο κατατέθηκε το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προτείνει συνταγματική μεταρρύθμιση με βάση την οποία ο πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, θα γίνει πραγματικά παντοδύναμος στην πολιτική σκηνή της χώρας. Δημοσιεύματα συνδέουν τις εκρήξεις αυτές με τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών της Τουρκίας έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.