Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Aποστάσεις της Κομισιόν από τις ακραίες θέσεις του ΔΝΤ (BINTEO...)

Συνέχεια στην κόντρα με το ΔΝΤ δίνει η Κομισιόν...
Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Ντόναλντ Τουσκ
Σαφείς αποστάσεις από τις ακραίες θέσεις που διατύπωσε ο Πολ Τόμσεν και ο Όμπστφελντ στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο blog του ΔΝΤ πήρε η Κομισιόν μέσω της εκπροσώπου Tύπου, θεωρώντας ότι...
οι πολιτικές του ελληνικού προγράμματος είναι ορθές και μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε βιώσιμη ανάπτυξη και πρόσβαση στις αγορές.
«Διαβάσαμε με προσοχή την ανάρτηση στο Blog των αξιωματούχων του ΔΝΤ, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θεωρούν πως οι πολιτικές του ελληνικού προγράμματος είναι ορθές και με την πλήρη εφαρμογή τους η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη και να ανακτήσει πρόσβαση στις αγορές», ανέφερε η εκπρόσωπος Άνικα Μπράιντχαρντ.

«Η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις και βρίσκεται εντός πορείας για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων», συνέχισε, συμπληρώνοντας πως είναι σημαντικό όλοι οι θεσμοί να αναγνωρίσουν τα επιτεύγματα της Ελλάδας στο πρόγραμμα.

Η εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι όλοι οι θεσμοί βρίσκονται στην Αθήνα, έτσι ώστε να επιτύχουν μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την δεύτερη αξιολόγηση. «Δεδομένης της προόδου που έχει γίνει, μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί σύντομα, αν όλες οι πλευρές παραμείνουν δεσμευμένες», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.