Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Το θρίλερ με τους Τούρκους στρατιωτικούς...

tourkoiΤης Έρρικας Βαλλιάνου
  Σε δικαστικό -και όχι μόνο- θρίλερ εξελίσσεται το θέμα με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη και ζήτησαν άσυλο. Δύο αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας δείχνουν ότι η απόφαση για την έκδοση ή όχι στην Τουρκία θα είναι δύσκολη… Αύριο κρίνεται η τύχη των δύο τελευταίων, ενώ για τους άλλους έξι, η τύχη είναι κοινή.
Μπορεί προχθές το Συμβούλιο Εφετών να αποφάσισε να μην εκδώσει τους τρεις, αλλά χθες το Συμβούλιο με άλλη σύνθεση αποφάσισε να εκδώσει άλλους τρεις και να ικανοποιήσει το αίτημα της Τουρκίας. Ταυτόχρονα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Α.Λιόγας άσκησε έφεση υπέρ του νόμου για την απόφαση που αφορούσε τους τρεις που δεν εκδίδονταν και το θέμα θα κρίνει πλέον ο Άρειος Πάγος για όλους μέσα σε ένα δεκαήμερο.

Σημαντικό είναι ότι και στα δύο συμβούλια ήταν η ίδια εισαγγελέας Ευσταθία Καπαγιάννη που ζήτησε και για τους έξι να μην εκδοθούν «αφού κινδυνεύουν στην Τουρκία με βασανισμό και εξευτελισμό» και θύμισε την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να διακόψει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας λόγω ελλείμματος δημοκρατίας.

Οι δικηγόροι τους Χ. Μυλωνόπουλος και Σταυρούλα Τομαρά έχουν ασκήσει έφεση και έχουν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο...

  crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.