Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Μεγαλώνει το χάσμα ναυτεργατών - Κουρουμπλή

Στα λιμάνια τα πλοία μέχρι την Πέμπτη και βλέπουμε... 
 | AP PHOTO/PETROS GIANNAKOURIS

06.12.2016
Μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους ναυτεργάτες καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) έκανε γνωστό ότι δεν αποδέχεται το κάλεσμα του υπουργού Ναυτιλίας για συνάντηση στο υπουργείο σήμερα το πρωί.
Αντί γι’ αυτό η διοίκηση της Ομοσπονδίας έστειλε επιστολή-καταγγελία στον Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την οποία του κάνει γνωστούς τους λόγους που δεν αποδέχεται την πρόσκλησή του και τον καταγγέλλει δημόσια συστήνοντάς του «να σταματήσει να προκαλεί και να δημιουργεί ευθέως καταστάσεις κοινωνικού αυτοματισμού σε βάρος των ναυτεργατών, μετακυλώντας σε εμάς τις ευθύνες και αδυναμία του ιδίου και της κυβέρνησής του να επιλύσουν τα καυτά προβλήματα του κλάδου μας, για τα οποία οι ίδιοι δεσμεύτηκαν προεκλογικά για την άμεση επίλυσή τους».
Τον καταγγέλλει επίσης ότι ζητά από τους ναυτεργάτες να θέσουν οι ίδιοι σε λειτουργία τον απεργοσπαστικό μηχανισμό (πλοίο ασφαλείας), τον οποίο η κυβέρνηση καταψήφισε όταν ήταν αντιπολίτευση.
Στην επιστολή καταγράφονται αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτικών, εξηγούν ότι για το φορολογικό ζήτημα ο υπουργός όχι μόνον δεν δεσμεύτηκε αλλά απλά δήλωσε, χωρίς τίποτε συγκεκριμένο, ότι δεν πρόκειται να γίνει εξίσωση με τους εργαζομένους της στεριάς, παραδεχόμενος όμως ότι, δυστυχώς, η τελική απόφαση και έγκριση ανήκει στην τρόικα και στους Θεσμούς (sic) οι οποίοι και έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο.
«Και μας ζητάτε κύριε υπουργέ, μετά ταύτα, να θέσουμε εμείς οι ίδιοι σε λειτουργία τον απεργοσπαστικό μηχανισμό για "το πλοίο ασφαλείας" (άρθρο 25 του Ν. 4256/2014), τον οποίο και από την πρώτη στιγμή πολεμήσαμε αλλά και εσείς οι ίδιοι καταψηφίσατε τότε ως αντιπολίτευση. Η απάντηση και η απόφαση της διοίκησης της ΠΝΟ είναι μία και μοναδική: Φτάνει πια».
Άγνωστο παραμένει τι θα πράξει από δω και στο εξής ο υπουργός Ναυτιλίας και αν θα επαναφέρει στο τραπέζι των συζητήσεων τη δρομολόγηση του «πλοίου ασφαλείας».
Το υπουργείο, πάντως, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη μεταφορά μαθητών από την Κρήτη στην Αθήνα.
Σύμφωνα με αυτή, ύστερα από πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, με τη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας όπως και με την ουσιαστική συμβολή του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, αλλά και του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Κώστα Λιντζεράκου, και μετά την ευγενική προσφορά των τριών ελληνικών αεροπορικών εταιριών, Aegean, Astra και Sky Express, μεταφέρονται σήμερα δωρεάν από την Κρήτη όλοι οι εκδρομείς μαθητές και μαθήτριες που πρέπει να επιστρέψουν έως το βράδυ στην Αθήνα.
Οι γονείς μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στις λιμενικές αρχές Ηρακλείου (τηλ.: 2813 406910‐12) και Χανίων (τηλ.: 28210-89240, 52777).

♦ Ολόκληρη η PDF iconΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.