Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους

tvxs.gr | 21 Δεκ. 2016
Οι δέκα πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας με μια ματιά.

1. Με «τεχνικό σημείωμα» ο Πολ Τόμσεν απαντά στον Πιέρ Μοσκοβισί και εμμένει στη θέση ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι πολύ γενναιόδωρο, ενώ υποστηρίζει ότι η φορολογική μεταρρύθμιση δεν διεύρυνε επαρκώς τη φορολογική βάση.
2. Συνεχίζονται και αύριο οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών, με στόχο να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό το ζήτημα που έχει προκύψει με το πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές. Στο μεταξύ, με παιχνίδια εμπλοκής έως την τελευταία στιγμή επιχειρεί η πλευρά Σόιμπλε να καθυστερήσει τις αποφάσεις για ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος - αποφάσεις, που όπως όλα δείχνουν θα ληφθούν και πάλι σε πολιτικό επίπεδο καθώς τα δεδομένα υπερβαίνουν το EuroWorkingGroup.
3. Αμοιβή ύψους έως και 100.000 ευρώ προσφέρει το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα της Γερμανίας σε όποιον παρέχει πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στα ίχνη και τη σύλληψη του Τυνήσιου που καταζητείται για την επίθεση στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Ποιός είναι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο;
4. Ο νεαρός Τούρκος αστυνομικός ο οποίος δολοφόνησε τον πρέσβη της Ρωσίας στην Άγκυρα, είχε προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οκτώ φορές έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί ότι πίσω από την δολοφονία βρίσκεται ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Τουρκία κατηγορεί και για το αποτυχημένο πραξικόπημα. Εφημερίδα της Νέας Υόρκης αθώωνει όμως τον δράστη. Δείτε γιατί.
5. Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, μετά το απειλητικό μήνυμα για δηλητηρίαση συγκεκριμένων προϊόντων γνωστών εταιρειών. Σημειώνεται ότι από χθες έχουν αποσυρθεί από την αγορά τα επίμαχα προϊόντα.
6. Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα απήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη για ποσό περίπου 45 εκατομμυρίων ευρώ. Στο μεταξύ, καταβλήθηκε το δώρο Χριστουγέννων στους λογαριασμούς των εργαζομένων του ΔΟΛ το απόγευμα της Τετάρτης.
7. «Παράθυρο» για πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων αφήνει απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Το υπουργείο Εργασίας πάντως, κάνει τη δική του ανάγνωση, σύμφωνα με την οποία η απόφαση του ευρωδικαστηρίου αποτελεί «δικαίωση» των ελληνικών θέσεων.

8. Νέο δημοσίευμα σε σχέση με το νομικό καθεστώς της εταιρείας πνευματικής ιδιοκτησίας ΑΕΠΙ ανάβει φωτιές. Είναι φάντασμα η ΑΕΠΙ νομικά;
9. Απίστευτο κι όμως αληθινό... Χιόνισε στη Σαχάρα! Δείτε τις φωτογραφίες.
10. Η υποψήφια για Όσκαρ ταινία του Κριστιάν Καριόν, «Καλά Χριστούγεννα» (Joyeux Noel - 2005), μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη, μία συγκλονιστική ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Τα πρώτα Χριστούγεννα από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, τον χειμώνα του 1914, περισσότεροι από ένα εκατ. στρατιώτες, αψηφώντας τις εντολές των ανωτέρων τους, εγκατέλειψαν τα χαρακώματα και ανταλλάσσοντας ευχές γιόρτασαν με τον εχθρό, παίζοντας ποδόσφαιρο σε μια αυθόρμητη εκεχειρία που έμεινε στην παγκόσμια ιστορία.
* Σκίτσο του John Antóno


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.