Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους


tvxs.gr  20:33 | 13 Δεκ. 2016
1. Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο χτεσινό άρθρο του Πολ Τόμσεν, μέσω του οποίου τάχθηκε υπέρ της επιβολής νέων μέτρων σε φορολογικό και συνταξιοδοτικό. Ιδιαίτερα ενοχλημένη με τους ισχυρισμούς Πολ Τομσεν εμφανίστηκε και η Κομισιόν, ενώ έκπληκτος δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποδόμησε σημείο προς σημείο τα όσα προτείνει ο Τόμσεν. Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Έναν πίνακα για τα λάθη του ΔΝΤ έδωσε στη δημοσιότητα το Μαξίμου. 

2. Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη σε τηλεοπτική συνέντευξή, όπου έκανε λόγο για τους «εξ Ελλάδας επισκέπτες» που παραδίδουν «μαθήματα πατριωτισμού».
3. Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανοίγει το ένα μέτωπο μετά το άλλο, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, τα «μαντάτα» από την τουρκική οικονομία είναι δυσοίωνα. Το ΑΕΠ της χώρας, το τρίτο τρίμηνο του 2016, συρρικνώθηκε κατά 1,8%.
4. Μετρητά τέλος για όποιον θέλει να πιάσει το αφορολόγητο, το 2017. Ενημερωθείτε για όλες τις αλλαγές που έρχονται στις συναλλαγές σας. 
5. Τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοικοκυριά στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης αποτυπώνουν τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.
6. Για μια αποκάλυψη που του είχε κάνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Η αρπαγή της Ευρώπης». Δείτε ποια είναι…
7. Σοβαρό αυτοκινητικό τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή της Αγίας Σοφίας στον Πειραιά με έναν σοβαρά τραυματία, στα πόδια. Ο άντρας είναι ηλικιωμένος.
8. Τις δέκα καλύτερες φωτογραφίες για το 2016, επέλεξε το περιοδικό TIME. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η φωτογραφία του Έλληνα φωτογράφου Άρη Μεσσίνη «Μια διάσωση στη θάλασσα».
9. Μια χαμένη αρχαία πόλη που χρονολογείται πριν από 2.500 χρόνια αποκαλύφθηκε στο χωριό Βλοχός της Θεσσαλίας.  
10. Πώς θα διαχειριστεί η NASA την απειλή ενός Αρμαγεδώνα; Έχει έτοιμο το σενάριο…
* Σκίτσο του Σατιρικού για το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.