Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Τσίπρας - Μέρκελ: Σήμερα συναντώνται στό Βερολίνο

Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ στο Βερολίνo

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι θα συζητήσει στη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα το θέμα του έκτακτου βοηθήματος σε χαμηλοσυνταξιούχους, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν σκοπεύει «να αναμειχθεί στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πακέτο.
REUTERS/YVES HERMAN


«Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές αποφάσεις, υπάρχει μια κρίσιμη συζήτηση. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) το έχει ξεκαθαρίσει αυτό» είπε η Μέρκελ, προσθέτοντας: «Είμαι σίγουρη ότι θα συζητήσω το θέμα αυτό με τον Έλληνα πρωθυπουργό, παρότι δεν σκοπεύω να αναμειχθώ στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πακέτο».

Από την πλευρά του, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου, ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για παράξενη αντίδραση από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενος στις σφοδρές επιφυλάξεις που διατύπωσε το Βερολίνο για τις εξαγγελίες του.
«Δεν είναι κάτι πρωτοφανές για εμάς» είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει: «Όμως και τυπικά αυτή τη φορά προκαλεί θέμα, διότι η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος είναι θέμα της πρώτης αξιολόγησης και όχι της δεύτερης. Δεν είναι μια σοβαρή και σωστή συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα. Εγώ είμαι ήρεμος. Άλλοι εκτίθενται από αυτές τις αποφάσεις και όχι η Ελλάδα».
Το πρόγραμμα της επίσκεψης
Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη γερμανική πρωτεύουσα θα διαμορφωθεί ως εξής (οι αναγραφόμενες ώρες είναι σε ώρα Κεντρικής Ευρώπης):

  • 12:30-12:45 Κοινές δηλώσεις με την καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ
  • 12:45-13:45 Γεύμα εργασίας με την καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ
  • 15:00-16.00 Συνάντηση με τον αντικαγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στα Γραφεία του SPD
  • 16:45-17.30 Συνάντηση με αντιπροσωπεία του κόμματος των Πρασίνων.
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.