Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Συμμαχία Κυριακού, Αλαφούζου, Βαρδινογιάννη στην τηλεόραση...


Αλαφούζος - Τζίγγερ - ΚυριακούΑπό τις ανατροπές των τελευταίων μηνών στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και ειδικότερα η απόφαση του ΣτΕ και εν συνεχεία η...
συναίνεση των κομμάτων για τη σύσταση του ΕΣΡ… προέκυψε μια νέα ισχυρή «συμμαχία» μεταξύ των ιδιοκτητών του ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ και STAR, δηλαδή, Θοδωρή Κυριακού, Γιάννη Αλαφούζου και οικογένειας Βαρδινογιάννη, με στόχο τη διαφύλαξη των προνομίων τους στο χώρο της τηλεόρασης.

Σε επίπεδο περιουσιακών στοιχείων οι τρεις καναλάρχες, χαρακτηρίζονται από τους πλέον ισχυρούς επιχειρηματίες της χώρας, γεγονός που βοήθησε στη δημιουργία της εν λόγω «συμμαχίας»… Διότι εκτός των άλλων αντανακλά και επηρεάζει την αγορά, δεδομένου ότι έχουν ηγετική θέση… που ενισχύεται – (στοιχείο που επίσης τους ενώνει), από τη συνέπεια και τη φερεγγυότητα τους, απέναντι σε τράπεζες, ταμεία, πελάτες (διαφημιστές, διαφημιζόμενους κ.ά).

Με άλλα λόγια σε μια αγορά που στέκεται οριακά, χωρίς άμεση προοπτική ανάπτυξης και κυρίως απέναντι σε έναν εξαιρετικά αυστηρό τραπεζικό τομέα που σημειωτέον δεν δίνει δάνεια, αλλά αντίθετα απαιτεί απόλυτη τυπικότητα στις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, διαφορετικά τις οδηγεί σε ξαφνικό «θάνατο» (βλ. δεκάδες μιντιακές επιχειρήσεις και όχι μόνο)… Οι τρεις επιχειρηματίες – καναλάρχες που διαθέτουν μεγάλο οικονομικό εκτόπισμα, είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους και δεν αντιμετωπίζουν τριγμούς, συνασπίστηκαν δημιουργώντας μια άτυπη συμμαχία των «ισχυρών και αξιόπιστων» της τηλεόρασης και εν γένει των ΜΜΕ.

Μια συμμαχία – όπως αναφέρθηκε, με στόχο να οριοθετήσει τον τηλεοπτικό χώρο και να περιφρουρήσει τα κεκτημένα τους… τόσο απέναντι στις μελλούμενες εξελίξεις κατά τη νέα διαδικασία αδειοδότησης, την ευθύνη της οποίας θα έχει το ΕΣΡ, όσο όμως και σε επίπεδο διαφήμισης, η οποία ως γνωστόν έχει περιοριστεί δραστικά.

Σημειωτέον ότι το μπλοκ των καναλαρχών με τα κοινά συμφέροντα και τις κοινές επιδιώξεις έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την κυβέρνηση… η οποία υπολογίζει πλέον πολύ σοβαρά τη γνώμη τους.

Για αυτό αξίζει να τονιστεί ότι το μόνο πράγμα που τους ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση είναι η ρευστότητα και τίποτα άλλο! Στόχος τους είναι να διαθέτουν ρευστότητα για να μπορούν να κάνουν τις κινήσεις τους!...

enimerosi24.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.