Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε Τίτλους

21:29 | 23 Δεκ. 2016
Τελευταία ανανέωση 21:35 | 23 Δεκ. 2016
1. Ο Ανίς Αμρί, ο δράστης της φονικής επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου έπεσε νεκρός κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών στο Μιλάνο της Ιταλίας. Η γερμανική αστυνομία παρακολουθούσε τον Αμρί επί μήνες με την υποψία ότι σχεδίαζε επίθεση. Ωστόσο, η παρακολούθηση έληξε το Σεπτέμβριο, καθώς δεν είχαν βρεθεί επαρκή στοιχεία σε βάρος του. 

2. Αίσιο τέλος είχε η αεροπειρατεία στη Μάλτα, με την παράδοση των αεροπειρατών και την απελευθέρωση των 118 επιβατών ομήρων. Η αεροπειρατεία σημειώθηκε σε αεροσκάφος που εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη και οδηγήθηκε στο νησί. Οι δύο άνδρες φαίνεται πως είναι υποστηρικτές του πρώην ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και ζητούν πολιτικό άσυλο στη Μάλτα. 
3. Τι ζητούν οι δανειστές με την επιστολή τους στην κυβέρνηση. Αυστηρές δεσμεύσεις, και μάλιστα σε ύφος και τόνους έως και απαξιωτικούς, ζητούν οι δανειστές από την κυβέρνηση προκειμένου να «ξεπαγώσει» η διαδικασία εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Διαβάστε αναλυτικά τι ζητούν. «Η αξιολόγηση θα κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν φοβόμαστε να διαπραγματευόμαστε ,αλλά δεν θα δίνουμε λευκά χαρτιά, όπως θέλουν κάποιοι», δήλωσε ο πρωθυπουργός. Διαβάστε επίσης: Ζητείται πολιτική λύση σε ορίζοντα τριμήνου και Τσακαλώτος προς Σόιμπλε: Να φοβάσαι αυτό που εύχεσαι…
4. Τέλος στα σενάρια των εκλογών έβαλε ο πρωθυπουργός από την Καλαμάτα όπου εγκαινίασε το τελευταίο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Μορέας (Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη). «Εκλογές θα γίνουν το 2019», είπε και...
 συνέχεια
...απαντώντας στις επικρίσεις ότι οι περιοδείες που πραγματοποιεί έχουν προεκλογικό χαρακτήρα, σημείωσε: «Δεν θα είμαι πρωθυπουργός κλεισμένος στο Μαξίμου». «Θα επικοινωνώ αδιαμεσολάβητα με τους πολίτες. Τους χαρίζουμε τη μεσολάβηση των εκπομπών και των ΜΜΕ».
5. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: η Ελλάδα πρέπει πρώτα να υποφέρει, όπως εγώ. Διαβάστε τι είχε δηλώσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών το 2011, παραλληλίζοντας τον πόνο του ελληνικού λαού σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη με τον δικό του όταν δέχθηκε δολοφονική επίθεση το 1990, στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης, με αποτέλεσμα την καθήλωσή του σε αναπηρικό καροτσάκι. Το παράδειγμα που χρησιμοποίησε δείχνει πόσο έχει εσωτερικεύσει την ελληνική υπόθεση και πόσο προσωπικά την αντιμετωπίζει. Δεν είναι κάτι άγνωστο στις Βρυξέλλες. 
6. ΕΚΤ: Η περιουσία των νοικοκυριών στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 40%. Έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας καταδεικνύει τα αποτελέσματα της κρίσης και της λιτότητας στην ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας πως τα τελευταία χρόνια η συγκέντρωση πλούτου έχει αυξηθεί. 
7. Η Γερμανία παίρνει πίσω το χρυσό της. Ο γερμανικός χρυσός που εδώ και χρόνια βρισκόταν κυρίως στις ΗΠΑ και τη Γαλλία επιστρέφει (μαζικά) στη Γερμανία και γεμίζει τα θησαυροφυλάκιά της. Η χώρα διαθέτει τα δεύτερα σε ποσότητα αποθέματα χρυσού στον κόσμου. Μια σκοτεινή διαδρομή με μεγάλη ιστορία. 
8. Είμαι η Άνεκε Λουκάς και ήμουν ανήλικη σκλάβα του σεξ της ευρωπαϊκής ελίτ. Η Άνεκε Λουκάς, συγγραφέας και ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Liberation Prison Yoga, καταγγέλλει, στο πλαίσιο του αφιερώματος της οργάνωσης Global Citizen «Real Women, Real Stories», την σεξουαλική κακοποίησή που υπέστη όταν ήταν ακόμη 6 ετών. Η μητέρα της την είχε μετατρέψει σε σκλάβα του σεξ και την εξέδιδε σε πρόσωπα της ευρωπαϊκής ελίτ (υπουργοί, ευρωπαίοι ηγέτες, ακόμη και μέλος βασιλικής οικογένειας).
9.  Τζιχαντιστές καίνε ζωντανούς δύο Τούρκους στρατιώτες [Βίντεο]. Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δημοσίευσαν στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο καίνε ζωντανούς δύο Τούρκους στρατιώτες. Οι Τούρκοι στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν από τους τζιχαντιστές στις μάχες με τον τουρκικό στρατό για τον έλεγχο της συριακής πόλης Αλ Μπαμπ.
10. Την Πρωτοχρονιά θα παγώσουν για ένα δευτερόλεπτο τα ρολόγια όλου του κόσμου. Η διεθνής υπηρεσία που ρυθμίζει το επίσημο ρολόι της Γης -ούτως ειπείν, η Διεθνής Υπηρεσία Περιστροφής της Γης στο Αστεροσκοπείο του Παρισιού- θα καθυστερήσει το 2017. Η καθυστέρηση θα είναι τόση όση ένα επιπλέον, εμβόλιμο δευτερόλεπτο που η Υπηρεσία έκρινε σκόπιμο να προσθέσει στην εκπνοή της 31ης Δεκεμβρίου.
Τέλος διαβάστε «Όταν οι… αναρχοκομμάντος τρολάρουν τα ΜΜΕ». Είναι απορίας άξιο πως αναδημοσιεύεις αυτή την «ανάληψη ευθύνης», χωρίς τουλάχιστον να προβληματιστείς με όσα γράφονται στο κείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.