Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Αποκαλυπτικός ο Δημ. Παπαδημούλης...

 για την πορεία της αξιολόγησης ...
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης στο Ευρωκοινοβούλιο
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για την πορεία της β' αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος υπήρξε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε...
συνέντευξη που παραχώρησε.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» επικαλούμενος επίσημη ενημέρωση από τον αρμόδιο επίτροπο Π. Μοσκοβισί τόνισε πως «77 από τα 80 προαπαιτούμενα έχουν κλείσει και στα τρία που απομένουν οι διαφορές γεφυρώνονται». Συμπλήρωσε ότι χρειάζεται όλοι να δείξουν καλή θέληση και υπογράμμισε ότι κανείς δεν θέλει την καθυστέρηση.

Κανένα πρόβλημα με αναστολή του ΦΠΑ και τη «13η σύνταξη»
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε στη ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ότι... συνέχεια 
...δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά, ούτε από το επίδομα που δόθηκε στους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς αυτά δεν επηρεάζουν τα δημοσιονομικά, απέδωσε δε την καθυστέρηση στη διαφωνία Σόιμπλε-ΔΝΤ για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Διαβάζω ότι στο ΔΝΤ έχουν αποφασίσει να κρατήσουν καθυστέρηση για να ενημερωθεί η νέα διοίκηση Τραμπ», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σημείωσε ότι προσπάθησαν να φορτώσουν την εμπλοκή και την καθυστέρηση στην Ελλάδα με αφορμή τα δυο μέτρα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι οι περισσότεροι που επηρεάζουν τη λύση του προβλήματος θέλουν να κλείσει η αξιολόγηση και τόνισε πως η ακραία τιμωρητική γραμμή που υιοθετήθηκε από ορισμένους (εκ των δανειστών) δεν έγινε η επίσημη γραμμή των εταίρων.

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης χαρακτήρισε «θλιβερή» την ανακοίνωση της ΝΔ για την «επιστολή Τσακαλώτου».

«Θυμίζω και σε σας και στον κ. Κικίλια ότι η ΝΔ έκανε κωλοτούμπα και ενώ έλεγε ότι θα ψηφίσει τα μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, αρνήθηκε να τα ψηφίσει και επέλεξε αυτό το θλιβερό “παρών” επειδή αντέδρασε ο Σόιμπλε» τόνισε και σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε: «Έβηξε ο Σόιμπλε και κρυολόγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έχουν και μούτρα να κάνουν τέτοια σχόλια;».

«Έχουν πάθει βέρτιγκο οι άνθρωποι: Δευτέρα-Τετάρτη- Παρασκευή μας κατηγορούν ότι οδηγούμε σε ρήξη, Τρίτη- Πέμπτη-Σάββατο μας κατηγορούν ότι έχουμε υποταγεί και την Κυριακή ξεκουράζονται» είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτήθηκε: «Εάν ένα κόμμα όπως η ΝΔ που φιλοδοξεί αύριο, μεθαύριο να γίνει κυβέρνηση, αλλάζει θέση μέσα σε λίγες ώρας επειδή αντέδρασαν οι πιο ακραίοι κύκλοι των δανειστών δανειστές, πώς θα διαπραγματευτούν τα μεγάλα θέματα;»...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.