Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Πιέρ Λοράν: Αρκετά με τον εκβιασμό στην ελληνική κυβέρνηση...




Βολές κατά συντηρητικών κύκλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Πιερ Λοράν, με αφορμή τις...
τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, μετά την ανακοίνωση παροχών από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναμεταδίδει τη συζήτηση των συντηρητικών από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που ανακοινώθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου» αναφέρει σε δήλωσή του ο Λοράν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, πρόκειται για μα πολιτική κίνηση «για να τιμωρηθεί η ελληνική κυβέρνηση για τα μέτρα που πήρε για 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους και για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά Βορείου Αιγαίου».

«Καταδικάζω τον νέο εκβιασμό ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση» προσθέτει, σημειώνοντας ότι «οι συντηρητικοί κύκλοι σε παραβίαση όλων των συμφωνιών εξακολουθούν να μη δέχονται ότι η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να ξεφύγει από την ατελείωτη λιτότητα που της έχει επιβληθεί».

«Είναι ντροπή για την Ευρώπη» συμπληρώνει ο Λοράν, προειδοποιώντας ότι αυτή η κατεύθυνση θα αναζωπυρώσει την τάση για επικράτηση εθνικιστικών ομάδων και πολιτικών που παρατηρούνται παντού στην Ευρώπη.

«Αρκετά με τον εκβιασμό! Αρκετά με την πίεση! Αρκετά με τον εξευτελισμό!» καταλήγει...


naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.