Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Σφοδρή επίθεση και νέο αίτημα για εκλογές


Πιστός στη στάση που έχει υιοθετήσει εδώ και καιρό, η οποία συνοψίζεται σε σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης και σε συνεχή αιτήματα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για μείωση φόρων σε περίπτωση διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ., στον απόηχο της πρόσφατης «παρεξήγησης» μεταξύ της Αθήνας και του Βερολίνου σχετικά με τα μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα που επιθυμεί να υλοποιήσει η παρούσα κυβέρνηση.

Μιλώντας από την Κομοτηνή, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, σε υψηλούς τόνους, τόσο κατά της κυβέρνησης, όσο και εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα:

«Από τη Μεταπολίτευση και μετά, καμία εκλεγμένη κυβέρνηση...
συνέχεια
...δεν έχει προκαλέσει στην πατρίδα μας τόσο μεγάλη ζημιά σε τόσο σύντομο χρόνο... Ο πρωθυπουργός αν έχει φιλότιμο, αντί να κουνάει το δάχτυλο, να βγει να ζητήσει "συγνώμη". Φτάσαμε στο έσχατο σημείο πολιτικού ξεπεσμού να ρωτάει “με ποιον είμαστε”. Τα φιλαράκια του Τσάβες και του Μαδούρο, δεν θα κάνουν μαθήματα πατριωτισμού στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή... Ο κ. Τσίπρας είναι, σήμερα, ο καλύτερος σύμμαχος όλων εκείνων των ακραίων φωνών στην Ευρώπη που θέλουν την απομόνωση της Ελλάδας».

Επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές («ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν είχε ανάγκη από μια τόσο ριζική επανεκκίνηση») και προχώρησε σε δεσμεύσεις σχετικά με όσα θα υλοποιήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. στον τομέα της οικονομίας:

«Δεσμευόμαστε για δραστική μείωση φόρων. Δεσμευόμαστε στη μείωση του συντελεστή φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% μέσα σε δυο χρόνια... Δεσμευόμαστε σε μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια, στην επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, καθώς και στην κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.

Αναφερόμενος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως η κατάσταση στην Τουρκία προκαλεί πολλές ανησυχίες και προβληματισμό, ενώ μιλώντας για το Κυπριακό, τόνισε πως η παράταξή του στηρίζει «χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις» τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, στην προσπάθεια που καταβάλλει για επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης. 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.