Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Θλιβερή εικόνα το λιμάνι του Ηρακλείου μετά τήν χθεσινή ένταση...

Βομβαρδισμένο τοπίο το λιμάνι Ηρακλείου...
Θλιβερή εικόνα άφησε πίσω της η ένταση που εκτυλίχτηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου το βράδυ της Παρασκευής μετά τις...
έντονες διαμαρτυρίες αγροτών για τον αποκλεισμό των προϊόντων τους από την απεργία της ΠΝΟ. Η απεργία ανεστάλη το πρωί του Σαββάτου ωστόσο το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε  το καμένο κτίριο των εκδοτηρίων της ΑΝΕΚ - Blue Star, που βρίσκεται πάνω στην προβλήτα του λιμανιού.

Για τον εμπρησμό του κτιρίου αλλά και συνολικά για τα γεγονότα της Παρασκευής διενεργείται προανάκριση, όπως δήλωσε ο Λιμενάρχης Ηρακλείου Δημήτρης Σαϊτάκης, ο οποίος ήταν και παρών σε όλα τα περιστατικά, ενώ για αρκετές ώρες υπήρξε και «όμηρος» των αγροτών οι οποίοι δεν του επέτρεπαν να φύγει αν δεν αναχωρούσε το πλοίο.

Μάλιστα χρειάστηκε η είσοδος ασθενοφόρου στο χώρο του λιμανιού για να τον παραλάβει όταν ένιωσε αδιαθεσία, ωστόσο το ασθενοφόρο παρεμποδίστηκε από τους συγκεντρωμένους αγρότες. Το ίδιο συνέβη και σε δύο απόπειρες πυροσβεστικών οχημάτων να πλησιάσουν τα φλεγόμενα εκδοτήρια ώστε να σβήσουν τη φωτιά. Αγρότες βρέθηκαν μπροστά τους αποκόπτοντας τη διέλευση προς το σημείο της πυρκαγιάς.

Από την πλευρά τους οι αγρότες μιλούν για «εγκληματική» κίνηση του καπετάνιου του Blue Horizon, ο οποίος φούλαρε τις μηχανές σπάζοντας τον κάβο με το οποίο ήταν δεμένο το πλοίο στο λιμάνι και με τεράστιο κίνδυνο για τη ζωή των ανθρώπων που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο. Η κίνηση αυτή έγινε προφανώς για να μεταφερθεί το πλοίο στα ανοιχτά και να αποφύγει τις πέτρες κροτίδες και άλλα αντικείμενα τα οποία πετούσαν οι αγρότες στους ναυτικούς ενώ εκείνοι απαντούσαν ρίχνοντας νερό υπό πίεση στους διαμαρτυρόμενους  αγρότες.

Για όλα τα παραπάνω γεγονότα θα διεξαχθεί προανάκριση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα αξιοποιηθεί και υλικό από τις κάμερες ασφαλείας  που υπάρχουν στο λιμάνι...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.