Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Οι «εξαγγελίες Τσίπρα» βρήκαν ευήκοα ώτα στο Παρίσι

Μπερνάρ Καζνέβ Παρίσι στηρίζει Αθήνα...
Οι «εξαγγελίες Τσίπρα» από την Αθήνα για 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους και για τους νησιώτες του Αιγαίου βρήκαν ευήκοα ώτα στο...
Παρίσι με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, να τα υπερασπίζεται ανοικτά παρά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν κυρίως από το Βερολίνο.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση έλαβε αυτά τα μέτρα «δεν θέτουν σε καμία περίπτωση υπό αμφισβήτηση τους στόχους που η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει δεδομένων των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επισήμανε ο Καζνέβ σε Γάλλους βουλευτές.

Προκειμένου να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα υπέρ της Αθήνας, η Γαλλία θα «ενεργήσει στους κόλπους της ΕΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τι ισχύει, προκειμένου οι χώρες της ΕΕ να έχουν ισορροπημένες και δίκαιες θέσεις και προκειμένου η Ελλάδα να υποστηριχθεί από την ΕΕ» δεσμεύθηκε ο Καζνέβ.

Η γαλλική κυβέρνηση «θα πείσει, είμαι βέβαιος, την Ένωση να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση» διαβεβαίωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στο ότι η Ελλάδας θα αναλάβει τις ευθύνες της».

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μέσω του πρωθυπουργού, προκάλεσαν την οργή του Βερολίνου, οδηγώντας την περασμένη εβδομάδα τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ να κάνει λόγο περί «αναστολής» των βραχυπρόθεσμων μέτρων που αποφασίστηκαν την 5η Δεκεμβρίου από τους πιστωτές της Ελλάδας, την ΕΕ και το ΔΝΤ, για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.