Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Ανοιχτή στήριξη Μοσκοβισί σε Αθήνα κόντρα στον Σόιμπλε

Η Δήλωση
tvxs.gr| 14 Δεκ. 2016
Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, με δήλωσή του στο γαλλικό πρακτορείο, εξέφρασε ανοιχτά την στήριξή του στην ελληνική κυβέρνηση, σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε μετά την αρνητική παρέμβαση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την έκτακτη παροχή στους συνταξιούχους από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, μετά από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, αποφάσισε, καθώς δεν υπήρχε ομοφωνία στο διοικητικό συμβούλιο, να «παγώσει» προσωρινά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, ώστε να αξιολογηθεί αν η έκτακτη ενίσχυση είναι εντός του πλαισίου της συμφωνίας Ελλάδας - δανειστών.
«Για μένα οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί στο Γαλλικό Πρακτορείο, υποστηρίζοντας ανοιχτά την Αθήνα κόντρα στις μεθοδεύσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο, η έκτακτη ενίσχυση που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι σε αντίθεση με τη συμφωνία του Eurogroup και όπως παρατήρησε ο Πιερ Μοσκοβίσί δεν ήθελε να «αντιτάξει την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους και την κοινωνική συνοχή που ο ελληνικός λαός περιμένει».
«Η δήλωση Μοσκοβισί αποκαθιστά την πραγματικότητα και έρχεται σε αντίθεση με όσους ακραίους προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην διαπραγμάτευση», σχολίασαν κυβερνητικοί κύκλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.