Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Η Αυστρία ψήφισε Ευρώπη...

Αυστρία: Καθαρή νίκη του Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν επί του ακροδεξιού Νόρμπερτ Χόφερ - ικανοποίηση στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας, ORF, και με βάση τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, ο προερχόμενος από τους Πράσινους υποψήφιος, μοιάζει να επικρατεί με ποσοστό 53,6% έναντι ποσοστού 46,4% για τον Νόρμπερτ Χόφερ, που έχει διατυπώσει έντονα ξενοφοβικό λόγο.
Ο επόμενος πρόεδρος της Αυστρία χαιρέτισε το εκλογικό αποτέλεσμα ως μία ψήφο υπέρ της Ευρώπης.
«Από την αρχή πάντοτε αγωνιζόμουν και υποστήριζα έναν Αυστριακό που τασσόταν υπέρ της Ευρώπης», δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ο Βαν ντερ Μπέλεν, τονίζοντας ότι «οι παλιές αξίες όπως η ελευθερία, η ισότητα και η αλληλεγγύη», συνεισέφεραν ιδιαίτερα.
Τον νικητή συνεχάρη και ο Αυστριακός καγκελάριος, Κρίστιαν Κερν, σημειώνοντας τη βεβαιότητά του ότι ο Βαν ντερ Μπέλεν θα αποτελέσει έναν πρόεδρο «που θα εκπροσωπήσει την Αυστρία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό με άψογο τρόπο».
Αναγνώρισε την ήττα του ο Χόφερ
Ο ακροδεξιός υποψήφιος αναγνώρισε την ήττα του με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook με την οποία ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του και συνεχάρει τον αντίπαλό του για τη νίκη του.
«Αγαπητοί φίλοι και φίλες! Σας ευχαριστώ. Με έχετε υποστηρίξει πολύ και είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι αυτό δεν ευοδώθηκε. Θα ήθελα να δώσουν προσοχή στην Αυστρία μας», τόνισε ο Χόφερ
από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.