Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Διαφώνησαν στο EuroWorking Group για τα μέτρα του χρέους της Ελλάδας...

Κλείσιμο της αξιολόγησης ως τις 26/1 θέλουν οι Βρυξέλλες...
Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC
«Χωρίς ομοφωνία» ολοκληρώθηκε το EuroWorking Group αναφορικά με τις πιθανές επιπτώσεις στην...
εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων από τα πρόσφατα νομοθετημένα μέτρα στην Ελλάδα.

Oπως ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανταλλαγή απόψεων έγινε με «εποικοδομητικό τρόπο» και υπήρξε συζήτηση σχετικά με τις πιθανές επιλογές προκειμένου να «ξεπαγώσει» η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. «Οι διαβουλεύσεις στα κράτη-μέλη θα συνεχιστούν μέχρι αύριο το απόγευμα, όταν θα ληφθεί η τελική απόφαση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο μέλλον» κατέληξε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος...


Για τις Βρυξέλλες, το ζήτημα που προέκυψε με τα βραχυπρόθεσμα...
 συνέχεια
...μέτρα για το χρέος δεν θα πρέπει να επηρεάσει την αξιολόγηση, για την ολοκλήρωση της οποίας οι εργασίες συνεχίζονται από απόσταση. Όπως σημείωσε η ίδια πηγή, οι θέσεις των δύο πλευρών συγκλίνουν, και επί της ουσίας τα ανοιχτά θέματα μπορούν να κλείσουν γρήγορα, εφόσον υπάρχει η βούληση.

Την ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν από το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου επιδιώκει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα και με την εκπρόσωπο Τύπου του Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρντ.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, συγκαλείται μέσω τηλεδιάσκεψης το EuroWorking Group, όπου οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν το ενδεχόμενο να ξεπαγώσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, στη βάση του πορίσματος των θεσμών για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις, καθώς ορισμένοι υπουργοί έχουν δυσαρεστηθεί με το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προχώρησε στην ανακοίνωση του παγώματος της εφαρμογής των μέτρων, χωρίς να τους συμβουλευτεί. Τη δυσαρεσκειά του την εξέφρασε ανοιχτά την περασμένη Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν είναι ο μόνος που δυσαρεστήθηκε.

Χαμηλούς τόνους και ψυχραιμία όσον αφορά την ελληνική διαπραγμάτευση συστήνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας στην «Καθημερινή»: «Στο μνημόνιο είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται συζήτηση και συμφωνία με τους εταίρους για τις δημοσιονομικές συνέπειες, αν η Ελλάδα αποφασίσει να κάνει παροχές. Δυστυχώς, αυτές οι διαβουλεύσεις δεν έγιναν και βλέπουμε αντιδράσεις από τους εταίρους». O αντιπρόεδρος της Κομισιόν τοποθετεί τον ορίζοντα για συμφωνία μέσα στις επόμενες εβδομάδες...


  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.