Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Μοσκοβισί στούς Financial Times: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να καταδικαστεί σε λιτότητα για πάντα»

Μοσκοβισί: «Πολιτικά αδύνατες» oι απαιτήσεις του ΔΝΤ προς την Ελλάδα

Financial Times
«Πολιτικά αδύνατες» χαρακτηρίζει τις απαιτήσεις του ΔΝΤ προς την Ελλάδα, ο Πιερ Μοσκοβισί, σε άρθρο του με τίτλο «Η Ελλάδα δεν μπορεί να καταδικαστεί σε λιτότητα για πάντα» στους Financial Times.
O κ. Μοσκοβισί επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει κάνει πρωτοφανείς προσπάθειες συμπεριλαμβανομένων «σημαντικών μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό σύστημα, στη φορολογία ατομικού εισοδήματος και στον ΦΠΑ».
Παράλληλα τονίζει πως για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση δεν μπορεί να υπάρχουν θέσεις που καθορίζονται από δογματισμό ή βραχυπρόθεσμες πολιτικές τακτικές που αφήνουν σε δεύτερη μοίρα την κοινωνία’=
«Είναι ζωτικής σημασίας μια συμφωνία επί αξιόπιστων δημοσιονομικών στόχων» για τα έτη μετά από το 2018 «να επέλθει γρήγορα», σημειώνει και συμπληρώνει πως δε θα πρέπει να υπερεκτιμάται η «ικανότητα της Ελλάδας να τους επιτύχει χωρίς να υπονομεύεται η ανάπτυξη», υπενθυμίζοντας πως οι ίδιοι στόχοι «δε θα πρέπει να βασίζονται σε εσκεμμένα απαισιόδοξες προβλέψεις ή να δένονται με απαιτήσεις που είναι πολιτικά αδύνατες, οικονομικά ανεπιθύμητες και κοινωνικά μη αποδεκτές»
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών καταλήγοντας παροτρύνει τους ηγέτες της ευρωζώνης να αναλάβουν την πρωτοβουλία και την ευθύνη για να επιτευχθεί μια βιώσιμη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίου και ένα σταθερό μέλλον στην ευρωζώνη και να σέβονται τις δεσμεύσεις που έχουν γίνει.
Η βρετανική εφημερίδα, τέλος, σχολιάζει πως το άρθρο του κ. Μοσκοβισί «αντικατοπτρίζει τον εκνευρισμό της Κομισιόν με αυτό που θεωρεί ως ισχυρογνωμοσύνη του ΔΝΤ που δεν αναγνωρίζει τη βελτίωση της κατάστασης στην Ελλάδα». 
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.