Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Tουρκικό δικαστήριο απαγόρευσε τη μετάδοση πληροφοριών για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Γιατί η Τουρκία απαγόρευσε τη μετάδοση ειδήσεων για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη;
tvxs.gr | 27 Δεκ. 2016
Τη μετάδοση πληροφοριών που αφορούν τη δολοφονία, του Ρώσου πρέσβη, Αντρέι Καρλόφ στην Άγκυρα, απαγόρευσε τουρκικό δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Καρλόφ δολοφονήθηκε on camera, από τον 22χρονο Τούρκο αστυνομικό Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, ο οποίος την ώρα της δολοφονίας φώναζε ότι το κάνει για το Χαλέπι. 
Η απαγόρευση του δικαστηρίου θα ισχύσει έως το πέρας της αστυνομικής έρευνας και αφορά τόσο τις εικόνες της δολοφονίας, όσο και τις πληροφορίες για την εξέλιξη της υπόθεσης. 
Το δικαστήριο της Άγκυρας ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα του γενικού εισαγγελέα, που εκδόθηκε καθώς η μετάδοση των πληροφοριών «μπορεί να επιφέρει βλάβη τόσο στην έρευνα όσο στην εθνική ασφάλεια». 
Πάντως η απόφαση εγείρει ερωτήματα καθώς επιβάλλεται μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Καρλόφ. 
Χθες μάλιστα η τουρκική εφημερία Hurriyet, δημοσίευσε μια συνέντευξη της αδελφής του δράστη στην οποία εκείνη υποστήριξε ότι ο αδελφός της είχε υποστεί πλύση εγκεφάλου όσο φοιτούσε στην αστυνομική σχολή. 
Ο Ερντογάν αμέσως μετά τη δολοφονία έσπευσε να συνδέσει τον δράστη με τον Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο μεταξύ άλλων έχει κατηγορήσει και για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. 
Η Ρωσία μέχρι στιγμής δεν διατυπώνει συμπεράσματα με τις αρχές να δηλώνουν ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.