Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Ευχές από τούς "Φίλους τού Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου"

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους

tvxs.gr | 21 Δεκ. 2016
Οι δέκα πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας με μια ματιά.

1. Με «τεχνικό σημείωμα» ο Πολ Τόμσεν απαντά στον Πιέρ Μοσκοβισί και εμμένει στη θέση ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι πολύ γενναιόδωρο, ενώ υποστηρίζει ότι η φορολογική μεταρρύθμιση δεν διεύρυνε επαρκώς τη φορολογική βάση.
2. Συνεχίζονται και αύριο οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών, με στόχο να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό το ζήτημα που έχει προκύψει με το πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές. Στο μεταξύ, με παιχνίδια εμπλοκής έως την τελευταία στιγμή επιχειρεί η πλευρά Σόιμπλε να καθυστερήσει τις αποφάσεις για ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος - αποφάσεις, που όπως όλα δείχνουν θα ληφθούν και πάλι σε πολιτικό επίπεδο καθώς τα δεδομένα υπερβαίνουν το EuroWorkingGroup.
3. Αμοιβή ύψους έως και 100.000 ευρώ προσφέρει το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα της Γερμανίας σε όποιον παρέχει πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στα ίχνη και τη σύλληψη του Τυνήσιου που καταζητείται για την επίθεση στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Ποιός είναι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο;
4. Ο νεαρός Τούρκος αστυνομικός ο οποίος δολοφόνησε τον πρέσβη της Ρωσίας στην Άγκυρα, είχε προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οκτώ φορές έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί ότι πίσω από την δολοφονία βρίσκεται ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Τουρκία κατηγορεί και για το αποτυχημένο πραξικόπημα. Εφημερίδα της Νέας Υόρκης αθώωνει όμως τον δράστη. Δείτε γιατί.
5. Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, μετά το απειλητικό μήνυμα για δηλητηρίαση συγκεκριμένων προϊόντων γνωστών εταιρειών. Σημειώνεται ότι από χθες έχουν αποσυρθεί από την αγορά τα επίμαχα προϊόντα.
6. Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα απήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη για ποσό περίπου 45 εκατομμυρίων ευρώ. Στο μεταξύ, καταβλήθηκε το δώρο Χριστουγέννων στους λογαριασμούς των εργαζομένων του ΔΟΛ το απόγευμα της Τετάρτης.
7. «Παράθυρο» για πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων αφήνει απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Το υπουργείο Εργασίας πάντως, κάνει τη δική του ανάγνωση, σύμφωνα με την οποία η απόφαση του ευρωδικαστηρίου αποτελεί «δικαίωση» των ελληνικών θέσεων.

8. Νέο δημοσίευμα σε σχέση με το νομικό καθεστώς της εταιρείας πνευματικής ιδιοκτησίας ΑΕΠΙ ανάβει φωτιές. Είναι φάντασμα η ΑΕΠΙ νομικά;
9. Απίστευτο κι όμως αληθινό... Χιόνισε στη Σαχάρα! Δείτε τις φωτογραφίες.
10. Η υποψήφια για Όσκαρ ταινία του Κριστιάν Καριόν, «Καλά Χριστούγεννα» (Joyeux Noel - 2005), μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη, μία συγκλονιστική ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Τα πρώτα Χριστούγεννα από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, τον χειμώνα του 1914, περισσότεροι από ένα εκατ. στρατιώτες, αψηφώντας τις εντολές των ανωτέρων τους, εγκατέλειψαν τα χαρακώματα και ανταλλάσσοντας ευχές γιόρτασαν με τον εχθρό, παίζοντας ποδόσφαιρο σε μια αυθόρμητη εκεχειρία που έμεινε στην παγκόσμια ιστορία.
* Σκίτσο του John Antóno


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΓΧΡΩΜΟΥ ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                           Μύκονος, 21-12-2016
                                                                                                                                                                                                                                                 
   ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ                                            
                                    
     
                                 
«ΑΓΟΡΑ ΕΓΡΩΜΟΥ ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ»

Ο Δήμος Μυκόνου προχώρησε στην σύναψη σύμβασης με φαρμακευτική εταιρεία, προκειμένου να προμηθευτεί έγχρωμο υπερηχοτομογράφο, ώστε να τον διαθέσει για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Μυκόνου, μετά και από την υπ’ αριθμ. 147/2016 ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου για επιχορήγηση με 70.000,00 € του Κέντρου Υγείας για έκτακτες ανάγκες και κατόπιν συντονισμού με το Κ.Υ. για το ύψος της δαπάνης, σύμφωνα με το άρθρο 88 του Ν. 4368/2016, ο οποίος δίνει την δυνατότητα στο Δήμο να χορηγήσει χρηματικό ποσό για την κάλυψη έκτακτων ή/και επειγουσών αναγκών αυτών, προς διασφάλιση της υγείας των πολιτών. Η ανωτέρω επιχορήγηση αφορά ιδίως επείγουσες συντηρήσεις κτιρίων, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, προμήθεια υγειονομικού υλικού και αναλωσίμων, προμήθεια καυσίμων κ.λπ..
Ο υπερηχοτομογράφος είναι από τους πλέον σύγχρονους και διαθέτει τα εξής τεχνικά χαρακτηριστικά: 
Διαγνωστική Koνσόλα LOGIQ F6 R2
4C-RS Wide-Band Multifrequency Convex probe: Κεφαλή σάρωσης Convex Array ευρέως φάσματος συχνοτήτων λειτουργίας 2.0 - 5.0 MHz
E8Cs-RS Wide-Band Multifrequency Micro-Convex probe: Κεφαλή σάρωσης Microconvex Array ευρέως φάσματος συχνοτήτων λειτουργίας: 4.0 - 10.0 MHz
L6-12-RS Wide-Band Multifrequency Linear probe: Κεφαλή σάρωσης Linear Array ευρέως φάσματος συχνοτήτων λειτουργίας: 4.0 - 12.0 MHz

SONY UPD-898 Θερμογραφικός εκτυπωτής
Εκτυπωτής A4 INKJET HP DESKJET 3835
UPS 1000VA.
 

Επισημαίνεται ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί συνέχεια των υπολοίπων δράσεων για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας, όπως η επιχορήγηση των αγροτικών ιατρών, η διάθεση οδηγών στο ΕΚΑΒ, η εξασφάλιση σίτισης και διαμονής των αποσπασμένων ΕΚΑΒιτών τη θερινή περίοδο, καθώς και ο ελαιοχρωματισμός των εγκαταστάσεών του, ύστερα από ενέργειες της Αντιδημάρχου κας Ειρήνη Γρυπάρη.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά : «Η σημερινή ενέργεια αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον του Δήμου για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και τη στήριξη του Κέντρου Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό και πάντα σε συνεργασία με την Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Μυκόνου θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες για την ουσιαστική ενίσχυση του έργου του Κέντρου Υγείας»

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Τό επίκαιρο σκίτσο τού Κώστα Μητρόπουλου...

                                                                                                    ...από ΤΑ ΝΕΑ (21/12/2016)

Νέα ποινική δίωξη στον Σταύρο Ψυχάρη...

...για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
Νέα ποινική δίωξη στον Σταύρο Ψυχάρη
Νέα ποινική δίωξη, αυτή τη φορά για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ασκήθηκε σήμερα από την εισαγγελία πρωτοδικών σε βάρος του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη.

Η...
δίωξη σε βάρος του εκδότη ασκήθηκε μετά από έρευνα του ΚΕΦΟΜΕΠ και έλεγχο των εισοδημάτων του κ. Ψυχάρη από το 2000 και μετά. Από τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων διαπιστώθηκε κενό μεταξύ περίπου 45 εκ. ευρώ.

Η δικογραφία μετά το τέλος της έρευνας από τις φορολογικές αρχές είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία, που εκλήθη και έδωσε εξηγήσεις ο εκδότης μέσω υπομνήματος. 

Σύμφωνα μάλιστα με νεώτερες πληροφορίες, ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να διαβιβαστεί σε ανακριτή.

Κατατέθηκε το δώρο Χριστουγέννων στον ΔΟΛ
Κατατέθηκαν σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων του ΔΟΛ τα χρήματα του δώρου των Χριστουγέννων από τη διοίκηση.

Έτσι, πριν από λίγο ξεκίνησε η γενική συνέλευση των εργαζομένων με θέμα την λήξη των κινητοποιήσεων.
  newpost.gr

Εισαγγελική παρέμβαση...

για την απειλή δηλητηρίασης προϊόντων γνωστών εταιριών...
*(Η "υπόθεση" αφορά ΜΟΝΟΝ σέ προϊόντα στό νομό Αττικής)
Φωτογραφία: EUROKINISSI
Στο μικροσκόπιο του Εισαγγελέα μπαίνει πλέον η υπόθεση με τις απειλές για...
δηλητηρίαση συγκεκριμένων προϊόντων γνωστών εταιρειών.

Συγκεκριμένα, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας μετά το προειδοποιητικό μήνυμα για επαπειλούμενη δηλητηρίαση συγκεκριμένων προϊόντων διέταξε προκαταρκτική εξέταση.  Από την έρευνα αυτή που θα διενεργήσει η Εισαγγελέας Χάιδω Ζούγρη θα διαπιστωθεί βεβαίως και εάν προκύπτουν ενδείξεις διάπραξης  του αδικήματος  σε βαθμό κακουργήματος  για δηλητηρίαση τροφίμων.  Το απειλητικό e mail   που προειδοποιούσε για επιμόλυνση  των τροφίμων  και το οποίο εστάλη στον Τύπο  ενώ παράλληλα, αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με τίτλο «Πράσινη Νέμεσις - Πράξη 2η (Προειδοποιητικό μήνυμα)» βρίσκεται επίσης στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και γίνεται εκτενής έρευνα από τις αρμόδιες Αρχές. 

Μετά την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφορικά με κείμενο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και αφορά σε επαπειλούμενη επιμόλυνση συγκεκριμένων προϊόντων  οι εταιρίες Coca-Cola, Nestlé, Unilever και ΔΕΛΤΑ μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, προχωρούν άμεσα σε προληπτική απομάκρυνση των παρακάτω προϊόντων από όλα τα σημεία πώλησης στην Αττική:


  • Hellmann’s Caesar Salad Dressing (πλαστικό μπουκάλι 235 ml)
  • Pummaro «κλασικό» και  «πιο συμπυκνωμένο» (χάρτινη συσκευασία  των 500g  και 520g αντίστοιχα)
  • Nestea Ice Tea Ροδάκινο (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)
  • Nestea Ice Tea Λεμόνι (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)
  • Coca-Cola Light (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)
  • ΔΕΛΤΑ Φρέσκο Γάλα πλήρες 1 λίτρου (χάρτινη συσκευασία/μπλε χρώμα)...
iefimerida.gr

*Σημείωση "Ν.Μ.": Είναι φανερό από τήν προληπτική απομάκρυνση των παραπάνω προϊόντων από όλα τα σημεία πώλησης ΜΟΝΟΝ στην Αττική (καί πάντα σέ συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές) ότι οι καταναλωτές στά υπόλοιπα μέρη -επομένως καί στή Μύκονο- δέν έχουν λόγο νά ανησυχούν.

Ομόφωνα ψηφίστηκε η τροπολογία για τον ΦΠΑ στα νησιά...

Ομόφωνα ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Στην...
ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 259 βουλευτές και όλοι ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας.

Σύμφωνα με την τροπολογία, αναστέλλεται για το έτος 2017 η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ (κατά 30%) στα νησιά των νομών Χίου, Λέσβου, Σάμου και Δωδεκανήσου (πλην Ρόδου και Καρπάθου). Επίσης, με νομοτεχνική βελτίωση, ενσωματώθηκε και η Σαμοθράκη στα νησιά με μειωμένο ΦΠΑ.

Το κόστος από την διατήρηση του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ στα εν λόγω νησιά για το 2017 εκτιμάται σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε 50 εκατ. ευρώ.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης για το πτωχευτικό δίκαιο, το πλαστικό χρήμα και την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων...
 

Οι «εξαγγελίες Τσίπρα» βρήκαν ευήκοα ώτα στο Παρίσι

Μπερνάρ Καζνέβ Παρίσι στηρίζει Αθήνα...
Οι «εξαγγελίες Τσίπρα» από την Αθήνα για 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους και για τους νησιώτες του Αιγαίου βρήκαν ευήκοα ώτα στο...
Παρίσι με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, να τα υπερασπίζεται ανοικτά παρά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν κυρίως από το Βερολίνο.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση έλαβε αυτά τα μέτρα «δεν θέτουν σε καμία περίπτωση υπό αμφισβήτηση τους στόχους που η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει δεδομένων των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επισήμανε ο Καζνέβ σε Γάλλους βουλευτές.

Προκειμένου να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα υπέρ της Αθήνας, η Γαλλία θα «ενεργήσει στους κόλπους της ΕΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τι ισχύει, προκειμένου οι χώρες της ΕΕ να έχουν ισορροπημένες και δίκαιες θέσεις και προκειμένου η Ελλάδα να υποστηριχθεί από την ΕΕ» δεσμεύθηκε ο Καζνέβ.

Η γαλλική κυβέρνηση «θα πείσει, είμαι βέβαιος, την Ένωση να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση» διαβεβαίωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στο ότι η Ελλάδας θα αναλάβει τις ευθύνες της».

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μέσω του πρωθυπουργού, προκάλεσαν την οργή του Βερολίνου, οδηγώντας την περασμένη εβδομάδα τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ να κάνει λόγο περί «αναστολής» των βραχυπρόθεσμων μέτρων που αποφασίστηκαν την 5η Δεκεμβρίου από τους πιστωτές της Ελλάδας, την ΕΕ και το ΔΝΤ, για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους...


efsyn.gr

Φάντασμα η ΑΕΠΙ νομικά; Copyright...

tvxs.gr | 21 Δεκ. 2016
Φωτεινή Λαμπρίδη
Νέο δημοσίευμα σε σχέση με το νομικό καθεστώς της εταιρείας πνευματικής ιδιοκτησίας ΑΕΠΙ ανάβει φωτιές.
 Το bankingnews.gr σε εκτενές ρεπορτάζ του αναφέρει πως η Εταιρεία Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας διεκδικεί εγγραφή στο βιβλίο Γκίνες καθώς μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου η εταιρία φαινόταν εγγεγραμμένη στην Κύπρο και στις 7 Δεκεμβρίου απλά … εξαφανίστηκε και δεν υπάρχει ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Κύπρο.
Να θυμίσουμε πως το θέμα της μεταφοράς της έδρας της εταιρίας στην Κύπρο είχε ξαφνιάσει δυσάρεστα τους δημιουργούς , όμως η εταιρεία έσπευσε να διαψεύσει την είδηση. Η κίνηση της μεταφοράς της έδρας της εταιρείας εκλήφθηκε  ως αντιπερισπασμός στο νέο νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα  που ήταν στα σκαριά και του οποίου η αρχική διατύπωση περιόριζε αρκετά την εταιρεία.
Αργότερα έγινε γνωστό πως η αλλαγή έδρας ήρθε  κυρίως ως απάντηση στην έφοδο του ΣΔΟΕ στην εταιρεία για έλεγχο , την οποία προσπάθησε να αποφύγει η ΑΕΠΙ ωστόσο δεν τα κατάφερε αφού εκδόθηκε εισαγγελική παραγγελία.
Το tvxs.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω μέιλ με την ΑΕΠΙ αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.
Η στιχουργός Λίνα Δημόπουλου αναρωτιέται μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό και με αφορμή το ρεπορτάζ του Νίκου Καρούτζου στο  bankingnews.gr που επαναφέρει το θέμα της μεταφοράς της έδρας της ΑΕΠΙ στην Κύπρο πως αξιοποιούνται τα χρήματα των δημιουργών κι αν νομιμοποιείται η εταιρεία να κινείται με αυτό τον τρόπο.
Το δημοσίευμα τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής:
"Σε εταιρία … «cloud» φαίνεται ότι αποφάσισε να μετατραπεί η περίφημη ΑΕΠΙ - Εταιρία Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας -  η οποία ενώ είχε διαγραφεί από την Ελλάδα μεταναστεύοντας στην Κύπρο συνέχισε να έχει ελληνικό ΑΦΜ και αφού πιέστηκε δικαστικά να φέρει τα νομιμοποιητικά έγγραφα που θα πιστοποιούσαν αυτό που ισχυριζόταν ότι δηλαδή είναι υπαρκτή επιχείρηση στην Ελλάδα, μόλις στις 7 Δεκεμβρίου εμφάνισε ότι διεγράφη και από την Κύπρο προχρονολογημένα και συγκεκριμένα την ημέρα που έκανε την εγγραφή.
Ουσιαστικά πρόκειται για παγκόσμιο πρωτοτυπία που διεκδικεί...

Η υπόθεση Γιάννου Παπαντωνίου-Σταυρούλας Κουράκου έλαβε τέλος...

Ο Αρειος Πάγος επικύρωσε την καταδίκη του ζεύγους Παπαντωνίου για το πόθεν έσχες του 2008


Απορρίφθηκε από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αίτηση του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου, με την οποία ζητούσαν να αναιρεθεί η απόφαση που τους είχε επιβάλει ποινή 2 ετών με τριετή αναστολή για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.
Οι Αρεοπαγίτες έκαναν δεκτή την σχετική εισήγηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου που είχε υποστηρίξει ότι η απόφαση καταδίκης του ζεύγους Παπαντωνίου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες για το 2008, είχε επαρκή και πλήρη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η νομοθεσία μας.
Ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του  πάντως έχουν και άλλη καταδίκη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες για τα έτη 2009 και λοιπά με ποινές 4 ετών με αναστολή και πρόστιμο 10 χιλιάδες ευρώ. Οι δικαστικές έρευνες για τις δηλώσεις πόθεν έσχες του πρώην υπουργού, ξεκίνησαν όταν στη  «λίστα Λαγκάρντ» εντοπίστηκε λογαριασμός της  συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου στην Τράπεζα HSBC με ποσό 1,2εκατομμυρίων ευρώ. 
kathimerini.gr

Προσπάθειες απεμπλοκής - δεν συνεδριάζει το Euro Working Group

Εντατικές είναι οι διαβουλεύσεις μεταξύ Αθήνας και ευρωπαϊκών θεσμών με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο που έχει ανακύψει μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το πακέτο παρόχων και την αντίδραση της ευρωζώνης με το πάγωμα εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Βερολίνο επέμεινε στην άποψη, που είχε διατυπώσει από χθες, ότι δηλαδή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν (έκτακτο βοήθημα προς συνταξιούχους και αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου) επηρεάζουν τη βιωσιμότητα του προγράμματος και, παράλληλα, δεν φαίνεται να έχει αποδεχθεί, μέχρι τώρα, την πρόταση απεμπλοκής μέσω επιστολής του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλ. Τσακαλώτου, με την οποία η Ελλάδα θα δεσμεύεται για διόρθωση εφόσον υπάρξει απόκλιση από τους στόχους.
Νωρίτερα υπήρξαν σενάρια ακόμη και για έκτακτη σύγκληση του Eurogroup, προκειμένου να αναζητηθεί λύση, κάτι πάντως που διαψεύδεται και από το Μαξίμου. Αυτό, ωστόσο, που έχει ενδιαφέρον είναι ότι, εμμέσως πλην σαφώς, από το πρωθυπουργικό γραφείο επιβεβαιώνεται ότι, σε αυτή τη φάση, δεν είναι προγραμματισμένη ούτε καν συνεδρίαση του Euroworking Group, δείγμα ότι η απόσταση μεταξύ των μερών παραμένει.
Πηγές του Μαξίμου εξέφραζαν την άποψη ότι με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενδεχόμενο να χρειαστεί νέα τηλεδιάσκεψη EWG ή Εurogroup. «Θα δοθεί λύση που θα ξεκλειδώσει σύντομα τα βραχυχρόνια μέτρα ελάφρυνσης του χρέους» σημείωναν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι «η εφαρμογή των τελευταίων δεν θα συνδεθεί με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».
Από το υπουργείο Οικονομικών σημείωναν, πάντως, ότι ουδεμία επιστολή Τσακαλώτου έχει σταλεί προς τους θεσμούς, κάτι όμως που δεν αποκλείεται να συμβεί, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα έχει προϋπάρξει συμφωνία ως προς το περιεχόμενο της και τις κινήσεις της κυβέρνησης. 
kathimerini.g

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους


tvxs.gr | 20 Δεκ. 2016
Τελευταία ανανέωση 21:37 | 20 Δεκ. 2016
Οι δέκα πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας με μια ματιά. 
1. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση με φορτηγό στο Βερολίνο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq. Δεν είναι τελικά ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο ο 23χρονος Πακιστανός που συνελήφθη από την γερμανική αστυνομία λίγη ώρα μετά τη φονική επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. Ο δράστης συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος, έχοντας αφήσει πίσω του 12 νεκρούς και 50 τραυματίες.
2. Μόλις λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη Αντρέι Καρλόφ από τον Τούρκο αστυνομικό Μερτ Αλτιντάς, το τουρκικό καθεστώς έσπευσε να συνδέσει την επίθεση με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ενώ η Ρωσία έδειξε το Ισλαμικό Κράτος. Ποιός ήταν όμως ο Ρώσος πρεσβευτής στην Άγκυρα;
3. Η τρομοκρατική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου και η εκτέλεση του Ρώσου πρεσβευτής Αντρέι Καρλόφ από τον Τούρκο αστυνομικό στην Άγκυρα επανέφεραν στο προσκήνιο τον εφιάλτη της τρομοκρατίας, σημαίνοντας συναγερμό σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Τι σηματοδοτούν οι δύο επιθέσεις για την Ευρώπη, τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και πως εξηγείται η «απουσία» των ΗΠΑ; Γιατί η δολοφονία Καρλόφ δεν θα οδηγήσει σε ρήξη Ρωσίας - Τουρκίας;
4. «Χωρίς συμφωνία» ολοκληρώθηκε το EuroWorking Group σε σχέση με τις πιθανές επιπτώσεις στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων από τα πρόσφατα νομοθετημένα μέτρα στην Ελλάδα. Οι διαβουλεύσεις στα κράτη-μέλη θα συνεχιστούν μέχρι αύριο το απόγευμα, όταν θα ληφθεί η τελική απόφαση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο μέλλον.
5. Επιμένοντας στη σκληρή γραμμή - και δείχνοντας ξανά πρόθεση να προκαταλάβει τις συλλογικές αποφάσεις - ο Σόιμπλε δήλωσε στην Die Zeit ότι οι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν συνάδουν με τις υποχρεώσεις της, και προειδοποίησε ότι «το ευρώ θα διαλυθεί εάν οι χώρες δεν τηρούν τους κανόνες». Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έλαβε απάντηση από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη όμως, ο οποίος αποκάλυψε στοιχεία που αποδεικνύουν την υποκρισία των δανειστών.
6. Ένα από τα καίρια διακυβεύματα στην κόντρα με τους δανειστές για την δεύτερη αξιολόγηση κρίνεται αύριο το πρωί, με την ανακοίνωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις ομαδικές απολύσεις.
7. Η «πτώση» του ΔΟΛ φαίνεται να βρίσκεται προ των πυλών. Την ίδια στιγμή απεργία από σήμερα στις 18.00 έως τις 18.00 την Τετάρτη πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον όμιλο Πήγασος.
8. Μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας ότι η Αντιτρομοκρατική αναλαμβάνει την έρευνα για την προειδοποιήσει ότι γνωστά τρόφιμα έχουν δηλητηριαστεί σκοπίμως με χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ και θα επανατοποθετηθούν στα ράφια, οι εταιρείες Coca-Cola, Nestlé και Unilever αποσύρουν τα επίμαχα τρόφιμα από όλα τα σημεία πώλησης τους. Ποιά είναι τα προϊόντα που αποσύρονται;
9. Σε κείμενο-απάντηση του στη κριτική που δημοσιεύθηκε στον «Ριζοσπάστη» για την παράσταση του Γιώργου Κοτανίδη, «Ομπίντα», ο γιος του Νίκου Ζαχαριάδη, Σήφης, κατακεραυνώνει την εφημερίδα του ΚΚΕ για τον τρόπο που αντιμετώπισε το θεατρικό έργο αλλά και για τα ιστορικά στοιχεία που επικαλείται.
10. Μία ακόμη χρονιά φτάνει στο τέλος της και το National Geographic κάνει την ανασκόπηση του, ενθυμούμενο τα 10 καλύτερα βίντεο με πρωταγωνιστές από το ζωικό βασίλειο, που είδαμε μέσα στο 2016.
* Σκίτσο του Στάθη

Δραγασάκης : «Να δούμε ποιοι παραβιάζουν πράγματι τους κανόνες»

Ο Δραγασάκης απαντά στον Σόιμπλε: Αποκαλύπτει, με στοιχεία, την υποκρισία των δανειστών
Άλλα έλεγαν

tvxs.gr | 20 Δεκ. 2016
Έμμεση αλλά σαφή απάντηση στο νέο μήνυμα «πυγμής» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μαζί με αποκαλυπτικά στοιχεία για την υποκρισία των δανειστών, έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, λίγο πριν από την έναρξη του EuroWorkingGroup όπου κρίνεται το θέμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και το επίδομα στους συνταξιούχους.

«Να δούμε ποιοι παραβιάζουν πράγματι τους κανόνες», είπε ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, αποκαλύπτοντας ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν συμφωνήσει, εδώ και πλέον από έναν χρόνο να διατεθούν τα όποια πλεονάζοντα έσοδα από την είσπραξη του ΦΠΑ σε «ανάγκες πέραν των συμφωνημένων».
Ουσιαστικά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποκάλυψε ότι...

Η Ντόρα Μπακογιάννη για τη σχέση Μέρκελ-Σόιμπλε. Βίντεο...

Η Ντόρα ξεχνάει γρήγορα...


Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έκανε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σε...
συνέντευξη της στην εφημερίδα Real news την περασμένη Κυριακή.

«Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τη ΝΔ ως βοηθό σκηνοθέτη στο θέατρο του παραλόγου που παίζει για άλλη μια φορά. Ανεβάζει ξανά την παράσταση «ο καλός, ο κακός και η ρήξη»», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, και υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σόιμπλε είναι δύο αλληλοτροφοδοτούμενα πρόσωπα, που ναρκοθετούν το μέλλον της χώρας».

Προφανώς είχε λησμονήσει παλαιότερη συνέντευξη της στο thepressproject.gr, τον Ιούλιο του 2015, όταν δήλωσε ελαφρά τη καρδία: «Μην φρικάρετε, ο Σόιμπλε είναι φιλέλληνας»...
 

Άνακοίνωση-άρθρο τής ΚΕΠΟΜ : Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΝΗΝΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

mykonos-old-harbor-by-karolinaΠρο ημερών διαβάσαμε ανακοίνωση/παρέμβαση του κ. Δημάρχου Μυκόνου προς τον κ. Πρωθυπουργό,  σχετικά με τις ελλείψεις δημόσιων υποδομών στο νησί. Δυστυχώς συνεχίζουμε να παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές, καθώς διαπιστώνουμε ότι ο κ. Δήμαρχος και πολύ πιθανόν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης  σκόπιμα αναφέρονται στις ευθύνες της παρούσας κυβέρνησης και ξεχνούν ότι οι ελλείψεις στις δημόσιες υποδομές δεν δημιουργήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.
Το νησί μας στερείται κρατικής μέριμνας εδώ και πολλά χρόνια γι’ αυτό και πολλές δημόσιες δομές έχουν γίνει από δωρεές κατοίκων και τοπικών συλλογικοτήτων.
Γιά νά δείτε ολόκληρο τό άρθρο πιέστε ΕΔΩ

Μέ τό νέο έτος τό 5% στά σταθερά...

Από 1η Ιανουαρίου το τέλος στη σταθερή τηλεφωνία
SHUTTERSTOCK