Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Aντιδράσεις από τα κόμματα για τις εξελίξεις στο ΔΟΛ...

Έντονες αντιδράσεις  από  τα κόμματα για τις εξελίξεις στο ΔΟΛ-Μπαράζ αιχμηρών ανακοινώσεων - MediaΜε αιχμηρές ανακοινώσεις κατά της κυβέρνησης σχολιάζουν τα πολιτικά κόμματα -και όχι μόνο- τις εξελίξεις για το...
ιστορικό συγκρότημα του ΔΟΛ.

ΝΔ για ΔΟΛ: Άθλια σχέδια της κυβέρνησης
«Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της κυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχετικά με τις εξελίξεις στον ΔΟΛ.
«Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της. Η στάση της προς τους εκδότες: Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους. Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους. Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει. Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της "Αυγής" στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη», συνεχίζει η Πειραιώς και προσθέτει: «Δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία. Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

ΚΚΕ: Όλα τα αστικά κόμματα επιχειρούν να συνδεθούν με τα ΜΜΕ
Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τις εξελίξεις για το ΔΟΛ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο Περισσός: Ορισμένοι εμφανίζονται σαν να ανακάλυψαν την Αμερική, ενώ είναι πασίγνωστο ότι όλα τα αστικά κόμματα συνδέονται και επιχειρούν να συνδεθούν με πολλούς τρόπους με τα ΜΜΕ, παρά τα όσα ισχυρίζονται δημόσια.

Από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΔΗΣΟ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

συνέχεια
Ο ΔΟΛ ανακοίνωσε σήμερα ότι, ζήτησε από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, δημοσιογράφο, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της κομματικής εφημερίδας ΑΥΓΗ, «να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ και ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση».
Ποτέ στη μετά τη Μεταπολίτευση ιστορία του τόπου, δεν υπήρξε ανάλογο φαινόμενο απροκάλυπτης παρέμβασης ενός κόμματος και μιας κυβέρνησης στον χώρο του Τύπου. Και μάλιστα, για ζητήματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση και τη λειτουργία μιας εκδοτικής επιχείρησης. Μπροστά στο σημερινό γεγονός, ωχριούν και οι απαράδεκτες από κάθε άποψη υπόγειες διαδρομές της συντήρησης με τη διαπλοκή και τα ΜΜΕ.
Δεν υπάρχουν λέξεις που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν αυτήν την ενέργεια.
Ανεξάρτητα δε, από το αν ισχύουν ή όχι οι πληροφορίες περί συνάντησης του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, με τον κ. Ψυχάρη και τον κ. Μουλόπουλο, το ερώτημα προκύπτει αβίαστα και δεν είναι ρητορικό:
Μπορεί να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τους σημερινούς κυβερνώντες, οι λέξεις Δημοκρατία και Αριστερά;
Στο ερώτημα έχει ευθύνη να απαντήσει κάθε δημοκράτης και αριστερός πολίτης.

ΥΓ. Σημειώνεται ότι αυτά συμβαίνουν ένα μόλις 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.