Αντί να αντιδρούν, «ας έρθουν να βοηθήσουν. Ένα στέλεχος από το ΠΑΣΟΚ, ένα από τη Νέα Δημοκρατία, τους περιμένω», λέει χαρακτηριστικά ο Β. Μουλόπουλος, απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάληψη του τιμονιού του ΔΟΛ.
Ο Βασίλης Μουλόπουλος μίλησε στην Αυγή για τις εξελίξεις στο δημοσιογραφικό συγκρότημα και τις πολιτικές αντιδράσεις που προκάλεσε η δική του παρουσία, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπήρξε «καμία συμφωνία, ήταν δική μου προσωπική επιλογή, μετά από πρόσκληση του Ψυχάρη».
Στο ίδιο μήκος κύματος με...
 συνέχεια
 όσα ανέφερε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι «για τον ΔΟΛ πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία, συμφωνία όλων των κομμάτων» και σημείωσε ότι η κρίση στον Τύπο αφορά μεγάλο μέρος του, όχι μόνο το συγκεκριμένο συγκρότημα, μετά και την κατάργηση του «αγγελιόσημου». «Η λύση πρέπει να προέλθει από το πολιτικό σύστημα … ας συμφωνήσουν να διασωθεί ο ΔΟΛ. Και όχι μόνον ο ΔΟΛ».
Για την παρουσία του ίδιου και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, πρότεινε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να «έρθουν να βοηθήσουν. Ένα στέλεχος από το ΠΑΣΟΚ, ένα από τη Νέα Δημοκρατία, τους περιμένω». Σκληρή ήταν εξάλλου και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για κραυγές των αιωνίως βουτηγμένων στα σκάνδαλα.
Σχολιάζοντας τη φημολογία περί υποψήφιων επενδυτών, ο ίδιος εκτίμησε ότι «το πρόβλημα του ΔΟΛ δεν είναι πρόβλημα εσόδων, είναι πρόβλημα δανεισμού. Ο ΔΟΛ δεν έχει ελλείμματα και, εάν έχει, είναι μικρά και με μικρό «συμμάζεμα» μπορεί να έχει και κέρδη. Το θέμα είναι ότι το κέρδος, τα έσοδα δεν φτάνουν για να χρηματοδοτήσουν τα χρέη».
Συνέδεσε μάλιστα την προσπάθεια διάσωσης του ΔΟΛ με το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια, τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και την πρόβλεψη για εξωδικαστικό συμβιβασμό», που «θα είναι οπωσδήποτε έναν εργαλείο για ένα μελλοντικό επενδυτή … μαζί … με ένα μπίζνες πλαν, ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης».
Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μουλόπουλος για τις αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν από εργαζόμενους, όσον αφορά την «πολιτική γραμμή», ειδικά μάλιστα από μεγάλο μέρος όσων αρθρογραφούν: «Είναι αυτοί που βγαίνουν και «πουλάνε» τον ΔΟΛ τη μια στον Αλαφούζο και την άλλη στον Μαρινάκη.
Αυτοί είναι … Οι αρθρογράφοι και όλοι μπορούν να έχουν τη γνώμη τους, όμως πρέπει να είναι τεκμηριωμένη. Δεν γίνεται να γράφουν μυθεύματα, ότι ο Τσίπρας πήρε ένα σπίτι από πλειστηριασμό από έναν που κρεμάστηκε. Ο Πάγκαλος δεν μπορεί να συνεχίσει να λέει «τσογλάνι» τον πρωθυπουργό από δημόσια συχνότητα. Κανείς δεν μπορεί να το λέει αυτό ούτε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και γνώμη δεν έχουν μόνοι αυτοί, κι άλλοι μπορούν να έχουν γνώμη».
Πηγή: Αυγή via stokokkino.gr
 ecoleft.gr