Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σέ τίτλους


1. Στον κλοιό του χιονιά βρίσκεται ολόκληρη η χώρα. Πολλά χωριά και νησιά έχουν αποκλειστεί και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Από το βράδυ χιονίζει και στην Αθήνα. Δείτε σε ποιους δήμους δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού.
2. Από το Μπούρκενστοκ και το σχέδιο Ανάν του 2004 έως τη Γενεύη του 2017, οι παράμετροι που καθορίζουν τη λύση - ή τη μη λύση - του Κυπριακού έχουν γίνει εάν όχι περισσότεροι, τουλάχιστον πιο σύνθετοι. Διαβάστε την ανάλυση του tvxs.gr. Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ερντογάν για το θέμα. Τι είπαν οι δυο ηγέτες. Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς είχε σήμερα ο πρωθυπουργός. 
3. Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του «Πρώτου Θέματος», με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας που κατηγορεί την κυβέρνηση για δεκάδες χιλιάδες διορισμούς. Τι γράφει η εφημερίδα. Τι απαντά η κυβέρνηση. 
4. Νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του, επί της Ηρώδου Αττικού, βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Ρώσος πρόξενος στην Αθήνα, Αντρέι Μαλάνιν. Δείτε τι συνέβη. 
5. Στους δημάρχους Λέσβου και Λαμπεντούζα - Λινόζα Σπύρο Γαληνό και Τζούσι Νικολίνι απονέμεται το φετινό βραβείο Ούλοφ Πάλμε για τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
6. Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας θα δικαστεί στις 19 Ιανουαρίου ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, για το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» που έλεγε το 2009.
7. Ο πρόεδρος των Φιλελεύθερων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο Γκι Φέρχοφστατ απέστειλε σήμερα επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ζητά τη μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών από τη χώρα μας. Διαβάστε επίσης - Financial Times: Το δίλημμα του Τσίπρα με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς
8. Το σχέδιο είναι να μπλοκαριστεί η πορεία της Άνγκελα Μέρκελ προς μια τέταρτη θητεία στην καγκελαρία. Ποιοι είναι οι ενορχηστρωτές του; 
9. Η Μέριλ Στριπ ήταν σίγουρα αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις στην φετινή απονομή που έγινε για τις Χρυσές Σφαίρες. Ο λόγος; Δεν δίστασε να απονείμει κι εκείνη ένα βραβείο και συγκεκριμένα τη Χρυσή Σφαίρα κακής «ερμηνείας» στον Ντόναλντ Τραμπ. Δείτε τι απάντησε εκείνος. Το «La La Land» ήταν στο μεταξύ ο μεγάλος νικητής της βραδιάς
10. Τι κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις; Αυτό είναι βιασμός! Η κομίστρια Άλλι Κέρκαμ έφτιαξε ένα κόμικ που εξηγεί μέσα από έξυπνες παραβολές τι σημαίνει συναίνεση στο σεξ.
* Γελοιογραφία του Πάνου Μαραγκού για το «Έθνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.