Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Πιέσεις για πολιτική συμφωνία μέσα στον Φλεβάρη...

Αυριανό Eurogroup: να γίνουν οι αναγκαίοι διάλογοι μεταξύ των θεσμών και των Ελληνικών Αρχών
Τον Φεβρουάριο βλέπουν τώρα ευρωπαίοι αξιωματούχοι ως μήνα - κλειδί για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές για...
το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Αμέσως μετά, άλλωστε, ξεκινά μπαράζ κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων σε κράτη της Ευρωζώνης που επηρεάζονται από την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Συνεπώς ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας που πρέπει να φτάσουμε σε μια πολιτική συμφωνία. Έπειτα υπάρχει χρόνος για τεχνικές συζητήσεις αλλά «βρισκόμαστε σε μια φάση όπου μεγάλες αποφάσεις πρέπει να γίνουν και οι πολιτικοί θα έχουν το μυαλό τους σε άλλα ζητήματα», όπως επισήμανε κορυφαίος αξιωματούχος στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε πως ελπίζει πως θα υπάρξει μια συμφωνία στο Eurogroup του Φεβρουαρίου, προϋπόθεση γι' αυτό όμως, είναι να γίνει «ταχύτατη πρόοδος» στο θέμα της παραμονής του ΔΝΤ, συμπληρώνοντας όμως πως είναι βέβαιος πως κάτι τέτοιο, μπορεί να επιτευχθεί.

Σε ό,τι αφορά το αυριανό Eurogroup ο ευρωπαίος αξιωματούχος εκτιμά πως κύριος στόχος του είναι να γίνουν οι αναγκαίοι διάλογοι μεταξύ των θεσμών και των Ελληνικών Αρχών έτσι ώστε να επιστρέψουν εκ νέου οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.