Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Στο «εδώλιο» του ευρωκοινοβουλίου ο Ντάισελμπλουμ για τις αποφάσεις του έναντι της Ελλάδας


Ο Γερούν Ντάισελμπλου κλήθηκε για να δώσει εξηγήσεις στο ευρωκοινοβούλιο σχετικά με την «αβάσιμη» και «άκαιρη» απόφαση αναστολής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος τον Δεκέμβριο.Η κλήση του Γερούν Ντάισελμπλουμ πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών.
Ειδικότερα ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς με την οποία του ζητά να συγκαλέσει εκτάκτως τη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου παρουσία του Γερούν Ντάισελμπλουμ προκειμένου να ενημερώσει ο πρόεδρο του Eurogroup για την απόφασή του.
«Η ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών έμεινε κατάπληκτη από την ανακοίνωση του Eurogroup αφού είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουν ικανοποιηθεί οι οικονομικοί όροι για τη συμφωνία διάσωσης. Θεωρούμε την απόφαση του Eurogroup αβάσιμη και άκαιρη ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι θυσίες που χρειάστηκαν να κάνουν η Ελλάδα και οι Έλληνες κατά τα προηγούμενα πέντε χρόνια» αναφέρει ο Τζιάνι Πιτέλα στην επιστολή του που εστάλη στον Μάρτιν Σουλτς στις 19 Δεκεμβρίου.
Την πρωτοβουλία της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών για «απολογία» του Γερούν Ντάισλεμπλουμ στήριξαν και οι Πράσινοι και η ομάδα της Ευρωαριστεράς (GUE). Αντίθετα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει και η ΝΔ, επιχείρησε να υποβαθμίσει το ζήτημα αντιπροτείνοντας η υπόθεση να συζητηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών και όχι στο Ευρωκοινοβούλιο.
Η Επιστολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.