Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα

1. Νέα σκληρά μέτρα για μετά το 2018 ζητούν Σόιμπλε, ΔΝΤ αλλά και Κομισιόν. Τι προηγήθηκε του Eurogroup: Το ραντεβού Τσακαλώτου - Σόιμπλε και η πρόταση Τσακαλώτου για να «κλείσει» η αξιολόγηση. Ο «σκληρός» κόφτης του Σόιμπλε στο Eurogroup, η νέα τρικλοποδιά που βάζει και ... ΔΝΤ: Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο ούτε με πλεονάσματα 3,5%. 
2. «Όχι» στην έκδοση και των 8 Τούρκων στρατιωτικών από τον Άρειο Πάγο. H Τουρκία απαντά με εντάλματα σύλληψης και βλέπει «πολιτικά κίνητρα» πίσω από την απόφαση του Αρείου Πάγου. 
3. Το τείχος του Τραμπ και το «Δεν πληρώνω» του Μεξικό. Εάν το Μεξικό δεν πληρώσει το τείχος να μην έρθει ο Νιέτο στην Ουάσινγκτον διεμήνυσε ο Τραμπ και ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας ακύρωσε την επίσκεψη. 
4Ανατροπή στην Ευρώπη: Ρεαλιστική διέξοδος ή ουτοπία; Και... Δημοσκόπηση: Ο Σουλτς «χτυπάει» στα ίσια την Μέρκελ για την καγκελαρία. 
5. Θύελλα με δήλωση Ταγιάνι που αποκάλεσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία». Η αναδίπλωση και το tweet στα ελληνικά ότι, ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας. 
6. Tvxs Συνέντευξη: Σκα Κέλερ: Ο Τράμπ θα μας είναι αντιπαθής ακόμη και αν σκίσει την TTIP. 
7. Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο που θα διώξει τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
8. Εγκρίθηκε αλλά υπό όρους η εξαγορά της Μαρινόπουλος από τον Σκλαβενίτη. 
9. To Τvxs προτείνει: Οι τρεις καλύτερες ταινίες της εβδομάδας. 
10. Και... οι δείκτες στο Ρολόι της Αποκάλυψης μετακινήθηκαν πιο κοντά στα μεσάνυχτα λόγω Τραμπ. Τι λένε οι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και 5 νομπελίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.