Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα


Οι δέκα πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας με μία ματιά.
1. Με παρασκηνιακές επαφές Σόιμπλε - Λαγκάρντ, μυστικές συσκέψεις στις Βρυξέλλες και συμβιβαστικές προτάσεις από την πλευρά της Κομισιόν φέρεται να επιχειρείται η απεμπλοκή στο ελληνικό ζήτημα. Στο μεταξύ η κυβέρνηση αναζητά εσπευσμένα διέξοδο από τη μέγγενη Σόιμπλε και ΔΝΤ. Την ίδια στιγμή, ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, σχολιάζοντας την παραμονή ή όχι του ΔΝΤ στο πρόγραμμα της Ελλάδας, δήλωσε πως το Ταμείο θα μπορούσε να παραμείνει όχι ως χρηματοδότης, αλλά ως σύμβουλος.
2. Ανάμεσα στις αποφάσεις των τραπεζών - και δη της Εθνικής - και στο σκληρό πολιτικό - επιχειρηματικό παρασκήνιο θα κριθεί οριστικά μέσα στα επόμενα 24ωρα η τύχη του ΔΟΛ. Ο Βασίλης Μουλόπουλος μίλησε σήμερα για το πως ο Ψυχάρης τορπίλισε τη λύση.
3. Η διαμάχη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων για την ιερή πόλη της Ιερουσαλήμ είναι παλιά και οδηγεί κάθε τόσο σε επικίνδυνη κλιμάκωση. Λάδι στη φωτιά ήρθε να ρίξει τώρα και ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ. Και δεν ήταν η μόνη εμπρηστική του κινηση. Δείτε ποιοι πολίτες επηρεάζονται από το ρατσιστικό διάταγμα Τραμπ, την ώρα που Google, Apple, Microsoft και Facebook στήνουν κοινό μέτωπο εναντίον του.
4. Η Μέρκελ ζήτησε να μιλήσει με τον Τσίπρα πριν πάει στην Τουρκία, ενώ οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που αυτομόλησαν στην Ελλάδα κατά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι.
5. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) καταγγέλλει πως εργοδότες δίνουν στους εργαζόμενους κουπόνια ή προπληρωμένες κάρτες αντί για μίσθους.
6. Αντιμέτωπη με σκληρά διλήμματα έρχεται η γαλλική κεντροαριστερά την επομένη της ανάδειξης του Μπενουά Αμόν ως υποψηφίου του σοσιαλιστικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου.
7. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τα πυρά ενόπλων που επιτέθηκαν σε τζαμί στην πόλη Κεμπέκ του Καναδά. Ακόμη οκτώ άτομα έχουν τραυματιστεί. Ποιός είναι ο δράστης της επιθεσης;
8. Ομάδα αντιεξουσιαστικού χώρου εισέβαλλε στα γραφεία της εφημερίδας «Αυγή», στην Αγίου Κωνσταντίνου, πραγματοποιώντας κατάληψη σε ένδειξη αλληλεγγύης για τον Μοχάμεντ Α., απεργό πείνας που ζητά πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, ενώ ο Ρουβίκωνας εισέβαλε στο υπουργείο Εργασίας.
9. Ραδιενεργό ιώδιο σε κοντέινερ που μετέφερε απόβλητα του Δήμου Λαυρεωτικής στο ΧΥΤΑ Φυλής ανιχνεύτηκε από το ειδικό όργανο μέτρησης ραδιενέργειας που διαθέτει ο ΧΥΤΑ.
10. Δείτε την ομορφιά μαζί με την καταστροφή στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.
* Σκίτσο του Γιάννη Αντωνόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.