Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Πέντε νεκροί, οκτώ τραυματίες από επίθεση ενόπλου στο αεροδρόμιο της Φλόριντα

Για πέντε νεκρούς και τουλάχιστον οκτώ τραυματίες, κάνουν λόγο τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετά από ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Φορτ Λοτερντέιλ της Φλόριντα.
Το αεροδρόμιο εκκενώθηκε μετά από συναγερμό που σήμανε στην αίθουσα παραλαβής αποσκευών στο Terminal 2, όταν ένας ένοπλος δράστης που φορούσε μπλούζα με στάμπα από τη δημοφιλή σειρά ταινιών Star Wars, άνοιξε πυρ κατά του πλήθους.
Ο άνδρας, ηλικίας περίπου 20 ετών, δεν φέρεται να είπε τίποτα την ώρα του περιστατικού, ενώ τον πυροβόλησαν αστυνομικοί καθώς επιχειρούσε να γεμίσει εκ νέου το όπλο του, μετέδωσε το MSNBC, επικαλούμενο μαρτυρίες.
Οπως μετέδωσε το CNN, ο φερόμενος ως δράστης εχει συλληφθεί από την αστυνομία και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έδρασε μόνος του.
Ο Τζον Σλίσερ, που δήλωσε στο MSNBC ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων, περιέγραψε τον δράστη ως έναν «σιωπηλό άνδρα» που «πυροβολούσε εναντίον μας», την ώρα που «οι επιβάτες ανέμεναν να παραλάβουν τις αποσκευές τους».
«Έσκυψα και άρχισα να προσεύχομαι» τόνισε ο ίδιος, ενώ η σύζυγός του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε κάποιον που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι.
«Δεν είπε τίποτα, ήταν σιωπηλός όλη την ώρα, δεν φώναξε τίποτα» είπε από την πλευρά του ο Μαρκ Λία, ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Αλλοι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές όπου άνθρωποι σε κατάσταση πανικού έτρεχαν να σωθούν, την ώρα που άλλοι κατέφευγαν ακόμα και στον διάδρομο προσγείωσης απογείωσης του αεροδρομίου για να γλιτώσουν, όπως διακρίνεται και στις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα σε απευθείας σύνδεση. 
Αξιωματουχος της αστυνομίας σε επίσημη ανακοίνωση στο Twitter επιβεβαίωσε το γεγονός και έκανε γνωστό πως υπάρχουν πολλοί νεκροί.

Ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Αρι Φλέτσερ, που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο αεροδρόμιο επιβεβαίωσε το γεγονός μέσω Twitter. 

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.