Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Το ΣτΕ επιβεβαιώνει ότι η μέχρι σήμερα λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών είναι «συνταγματικώς μη ανεκτή» και παράνομη

Η σημερινή απόφαση που εξέδωσε η Ολομέλεια του ΣτΕ επιτρέπει, φοβάμαι, σ΄όλες τις πλευρές να συνεχίζουν να πανηγυρίζουν, μολονότι  το δικαστήριο δέχεται ως αντισυνταγματική μόνο τη διάταξη περί μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων στον υπουργό Επικρατείας από το ΕΣΡ (την εποχή που η Ν.Δ εμπόδιζε τη συγκρότησή του). Το ΣτΕ λοιπόν δεν απορρίπτει το σύνολο του νόμου Παππά,  επιβεβαιώνει όμως ρητά ότι η μέχρι σήμερα λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών με τις συνεχείς προσωρινές παρατάσεις της λειτουργίας τους, είναι «συνταγματικώς μη ανεκτή» και παράνομη.  
Και απαιτεί να αποκατασταθεί η νομιμότητα αμέσως με την επανάληψη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες για τις οποίες οι υποψήφιοι θα πρέπει επιτέλους να πληρώσουν και να σέβονται τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις του νόμου. 

Δεν είμαστε σε θέση να αποτιμήσουμε τώρα το πόσο και τι έχασε η χώρα από όλη αυτή την περιπέτεια. Ας ελπίσουμε το νέο ΕΣΡ να λειτουργήσει αποτελεσματικά και γρήγορα με τις άδειες, μπας και σταματήσει αυτή η κακοφωνία των ΜΜΕ και αρχίσει να επιστρέφει η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη δημοσιογραφία. Όλοι έχουμε πια καταλάβει ότι το λειτούργημα της διαπλοκής έχει τελειώσει και ότι σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται... με τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή. Με την ασύδοτη και αντικοινωνική «φύση της εξουσίας», είχε σχέση...
(από τό άρθρο τού Δημήτρη Τρίμη Το λειτούργημα... της διαπλοκής...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.