Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Χιονίζει στο κέντρο της Αθήνας...

Τα κυκλοφοριακά προβλήματα - Κλειστά αύριο τα σχολεία...
Το χιόνι που περίμεναν τόσες ημέρες οι Αθηναίοι άρχισε να πέφτει από το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της πρωτεύουσας και...
εντονότερα στα βόρεια προάστια. Αυτή τη στιγμή χιονίζει ακόμα και στην παραλιακή και στην Αρκόπολη
Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε προβλέψει νωρίτερα ότι οι χιονοπτώσεις θα ήταν έντονες σε περιοχές όπως το Βόρειο Αιγαίο, η Εύβοια και οι Σποράδες, ενώ στα λευκά αναμενόταν να ντυθούν περιοχές και στην Αττική, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη...
Ύφεση των έντονων καιρικών φαινομένων αναμένεται από την Πέμπτη. Στην Αθήνα το χιόνι άρχισε να πέφτει λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα και σε τέτοια πυκνότητα που σύντομα σχηματίστηκε ένα λευκό στρώμα στις οροφές των σταθμευμένων αυτοκινήτων. Στα βόρεια προάστια που η χιονόπτωση ήταν πιο έντονη ντύθηκαν στα λευκά και οι επιφάνειες των κτιρίων και των δρόμων με τη λιγότερη κίνηση.

Λόγω χιονιά, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί, σύμφωνα με την τροχαία, στα εξής σημεία:

-στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.

-από το 4ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θήβας, στο ρεύμα προς τη Θήβα, για φορτηγά, ενώ η κίνηση των υπόλοιπων οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Παράλληλα, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Λόγω της χιονόπτωσης που επικρατεί στην Αθήνα και των προβλέψεων για παγετό τις πρωινές ώρες, ο δήμος Αθηναίων ενημερώνει τους πολίτες ότι την Τρίτη, τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων, θα παραμείνουν κλειστά.

Επιπλέον ο Δήμος ζητά από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, στις απολύτως αναγκαίες, λόγω του πάγου που αναμένεται να σχηματιστεί σε πεζοδρόμια της πόλης.


Κλειστά θα παραμείνουν επίσης σχολεία, νηγπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί και στους Δήμους Παπάγου - Χολαργού, Παιανίας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ιλίου, Φιλοθέης - Ψυχικού και Αμαρουσίου καθώς και στην Ανατολική Αττική...

Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.