Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Monde: Ο Φιγιόν πλήρωνε και τα παιδιά του ως δικηγόρους ενώ δεν ήταν

Πριν ακόμη κατακάτσει η σκόνη από το σκάνδαλο με τη φερόμενη εικονική εργασία της γυναίκας του ως υπαλλήλου της γαλλικής Βουλής, ο Φρανσουά Φιγιόν, υποψήφιος της Δεξιάς για τη γαλλική προεδρία, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα ακόμη σκάνδαλο και πάλι με μέλη της οικογένειάς του.
Σύμφωνα με τη Monde Diplomatique, που επικαλείται αποκαλύψεις της εκπομπής «20 Heures» του καναλιού TF1, ο Φρανσουά Φιγιόν πλήρωνε τα δύο παιδιά του Μαρί (34) και Σαρλ (32) ως δικηγόρους σε ειδικές αποστολές την περίοδο που ήταν γερουσιαστής, δηλαδή από το 2005 έως το 2007.
Ωστόσο εκείνη την περίοδο και τα δύο παιδιά του δεν είχαν ακόμη πτυχίο δικηγόρου αλλά σπούδαζαν. Ειδικότερα η Μαρί Φιγιόν ορκίστηκε το Νοέμβριο του 2007 και ο αδελφός της Σαρλ το 2011.
Σημειώνεται πως ήδη η γαλλική δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση της συζύγου του Φρανσουά Φιγιόν, η οποία φέρεται να πληρωνόταν επί χρόνια, λαμβάνοντας συνολικά πάνω από 500.000 ευρώ, ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της και κατόπιν ως βοηθός του αναπληρωτή του, χωρίς ωστόσο να προσφέρει πραγματικά τις υπηρεσίες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.