Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Οι ειδήσεις (τής Τετάρτης 15 Φεβρ.) που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους


1. «Παράθυρο ευκαιρίας» ανοίγει ξανά ο Μοσκοβισί. Όλο το παρασκήνιο που αναθερμαίνει τις προσδοκίες για απεμπλοκή στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου. Οι δανειστές ποντάρουν σταθερά στην τακτική του μαστιγίου και του καρότου, η κυβέρνηση δίνει την τελική μάχη για να αμβλύνει το τίμημα του συμβιβασμού, ενώ ο Πολ Τόμσεν αναδιπλώνει τη θέση του ΔΝΤ. «Τώρα πια δεν υπάρχει η απειλή του Grexit», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων μετά την αναγόρευση σε επίτιμο διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αντίθετα, την άποψη ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εάν το ΔΝΤ αποφασίσει να φύγει, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
2. Για σαμποτάρισμα στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και επιλογή να συνταχθούν με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ, κατηγορεί με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ τους ευρωβουλευτές της ΝΔ.  «Γιατί στην Ευρώπη δεν μας παίρνουν (βασικά τη ΝΔ) στα σοβαρά», εξηγεί ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου
3. Αποκάλυψη: Η έκθεση Μπλανσάρ προς Τόμσεν για τα λάθη του ΔΝΕ στην Ελλάδα από το 2010. 
4. Στον Εισαγγελέα το πόρισμα για την ΑΕΠΙ μετά τις αποκαλύψεις του Τvxs.gr, επισπεύδεται και η κατάθεση του νομοσχεδίου για τα πνευματικά δικαιώματα. Παρέμβαση του συνθέτη και μέλους του ΔΣ, Νότη Μαυρουδή, μέσω του tvxs: «Η ΑΕΠΙ να απαντήσει σε κάθε παράγραφο του πορίσματος». 
5. Το πρώτο «μπρα ντε φερ» Τραμπ-Πούτιν, «πόλεμος» για την Κριμαία. «Δώστε πίσω την Κριμαία» λέει ο Αμερικανός πρόεδρος,  «Δική μας γη» απαντάει ο Ρώσος. 
6. Η Εθνική Πινακοθήκη απαντά στο μυστήριο για τον πίνακα του Ελ Γκρέκο που βρέθηκε σε σπίτι Έλληνα επιχειρηματία. 
7. Το υπεραιωνόβιο «τάμα του έθνους» ζητούν να εκπληρωθεί βουλευτές της ΝΔ, Νικολόπουλος και Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ.
8. Πότε ξεκίνησε η προκατάληψη απέναντι στην ομοφυλοφιλία; Ο ιστορικός Τζων Μπόσγουελ εξηγεί...
9. Αύξηση του φόρου σε τσίπουρο και τσικουδιά, ζητά η Κομισιόν.
10. Το κρυφό παρελθόν της «ροζ τηλεφωνίας»...
Το σκίτσο είναι του Solup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.