Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Απόφαση 20 ημερών για τον ΔΟΛ...

Το δικαστήριο έδωσε οξυγόνο μέχρι τις 3 Μαρτίου...
Ευχάριστη σίγουρα η είδηση για το άνοιγμα του λογαριασμού στον ΔΟΛ, αλλά θα πρέπει να μπει στις σωστές της διαστάσεις. Οπως έγινε σαφές και στους εργαζομένους του ΔΟΛ σήμερα το απόγευμα η απόφαση αυτή θα επιτρέψει την κυκλοφορία των εντύπων και των sites μέχρι τις 3 Μαρτίου, όταν θα γίνει και η εκδίκαση της αίτησης των τραπεζών για να μπει εκκαθαριστής στο συγκρότημα. Θα γίνει προσπάθεια να καταβληθεί σε αυτό το διάστημα και ένας μισθός στους εργαζομένους, δηλαδή ο τρέχον μισθός του Φεβρουαρίου. Πιθανότατα η καταβολή θα γίνει σε δύο δόσεις. Θα δοθεί κάποιο έναντι μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή τις αρχές της επόμενης και άλλο ένα μέχρι τις 3 Μαρτίου. Το τοπίο είναι θολό για το τι θα γίνει μετά τις 3 Μαρτίου και μέχρι να μπει ο εκκαθαριστής, αφού θεωρείται δεδομένο ότι θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες μέχρι... συνέχεια:
...να βγει η απόφαση. Οπότε εκεί θα υπάρξει κενό για το αν και πώς θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι εκείνη την περίοδο. Οπως φαίνεται θα πρέπει να γίνει εκ νέου αίτηση σε δικαστήριο στις 3 Μαρτίου για να επιτραπεί η παράταση της σημερινής απόφασης και να συνεχίσει να υπάρχει ροή χρημάτων από το λογαριασμό που ξεμπλόκαρε μέχρι να μπει ο εκκαθαριστής. Το τι θα γίνει όταν μπει ο εκκαθαριστής είναι θολό. Οσοι γνωρίζουν αυτές τις διαδικασίες λένε ότι αν ο εκκαθαριστής δεν μπει στον ΔΟΛ με κάποια «προίκα» από τις τράπεζες τότε οι πληρωμές που θα κάνει στο προσωπικό δεν θα είναι ούτε… χαρτζιλίκι.

Στα ΝΕΑ επικρατεί αισιοδοξία ότι όπως και τώρα έτσι και πάλι έστω και στο και πέντε κάτι θα γίνει και θα βρεθεί κάποια λύση που θα κρατήσει ζωντανό τον ΔΟΛ μέχρι να γίνει η πώληση. Στο ΒΗΜΑ επικρατεί μεγαλύτερος σκεπτικισμός και απογοήτευση. Ο Αντώνης Καρακούσης πάντως προτρέπει το προσωπικό να κάνει και άλλη υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης των τίτλων αφού όπως υποστηρίζει είναι σημαντικό ο επόμενος αγοραστής να βρει τις εφημερίδες ανοικτές και με το προσωπικό εκεί. Βέβαια το ερώτημα είναι πώς μπορεί να αντέξει το προσωπικό άλλους 4-5 (ή και περισσότερους) μήνες να εργάζεται χωρίς να πληρώνεται ή παίρνοντας κάτι λίγα και χωρίς τίποτε χειροπιαστό για την επόμενη μέρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.