Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Αντιδράσεις 900 διπλωματών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά διαταγμάτων Τραμπ...

Κατά των διαταγμάτων Τραμπ 900 αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Το εσωτερικό υπόμνημα κατατέθηκε στην ηγεσία του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.  EPA/MIKE THEILER
Εσωτερικό υπόμνημα διαμαρτυρίας υπέγραψαν περίπου 900 αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενάντια στα διατάγματα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τον περιορισμό εισόδου προσφύγων και μεταναστών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.
Το εσωτερικό υπόμνημα κατατέθηκε στην ηγεσία του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ επιβεβαίωσε την ύπαρξη του υπομνήματος, αλλά προειδοποίησε τους διπλωμάτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «είτε να εφαρμόσουν το διάταγμα, είτε να αποχωρήσουν».
 

Στη δικαιοσύνη το Σαν Φρανσίσκο κατά του διατάγματος που στερεί τη χρηματοδότηση από τις πόλεις - καταφύγια για μετανάστες
Στο μεταξύ, ο δήμος του Σαν Φρανσίσκο προσέφυγε στα δικαστήρια κατά της εκτελεστικής εντολής του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με την οποία θα στερηθούν την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση οι πόλεις που έχουν υιοθετήσει πολιτικές «καταφυγίου» απέναντι σε μετανάστες χωρίς επίσημα έγγραφα.
Πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σικάγο, η Φιλαδέλφεια, η Βοστόνη, το Ντένβερ, το Σιάτλ και το Σαν Φρανσίσκο προσφέρουν κάποιας μορφής προστασία στους μετανάστες. Με την εφαρμογή του διατάγματος κινδυνεύουν να χάσουν δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής βοήθειας.

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017  
naftemporiki.gr   (με πληροφορίες από Reuters, ΑΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.