Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Η Παπανάτσιου επιβεβαίωσε το παζάρι κυβέρνησης-θεσμών...

για τα μέτρα-αντίμετρα...
Η  Παπανάτσιου επιβεβαίωσε το παζάρι κυβέρνησης-θεσμών για τα μέτρα-αντίμετραΤο παζάρι της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τα μέτρα- αντίμετρα προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση επιβεβαίωνει η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.
Σε συνέντευξή της στον Real η κ. Παπανάτσιου αναφερόμενη  στα ανοιχτά φορολογικά ζητήματα της διαπραγμάτευσης,  διευκρίνισε ότι οι δανειστές ζητούν μείωση του αφορολογήτου από το 2019 και όχι νωρίτερα και επί της ουσίας επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση το συζητά ως ενδεχόμενο.
Σε ερώτηση σχετικά με το αφορολόγητο ποσό, επιβεβαίωσε τις απαιτήσεις των δανειστών και ιδιαίτερα του ΔΝΤ για τη μείωσή του. Η υφυπουργός είπε, όμως, ότι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης είναι τόσο η μείωση του ΕΝΦΙΑ όσο και του ΦΠΑ και άλλων φόρων. Πρόκειται για μειώσεις φόρων, οι οποίες ζητούνται από την ελληνική κυβέρνηση μαζί με μείωση φόρου εισοδήματος στα φυσικά και στα νομικά πρόσωπα αλλά και των εισφορών.
Η υφυπουργός διευκρίνισε, πάντως, ότι αυτό που ζητείται δεν είναι η μείωση του αφορολόγητου για το 2016 ή το 2017 και το 2018, αλλά από το 2019 και μετά. Αναφερόμενη στα στοιχεία που επικαλείται το ΔΝΤ για τον αριθμό των φορολογούμενων που είναι "αφορολόγητοι" σημείωσε ότι συμπεριλαμβάνει σε αυτούς, ενώ δεν θα έπρεπε, και τους φορολογούμενους που δεν έχουν εισοδήματα και είναι άνεργοι.
Η Κατερίνα Παπανάτσιου εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι θα υπάρξει πρόοδος στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας για τη β αξιολόγηση, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας που θα οδηγούν σε μείωση του εισοδήματος των πολιτών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.