Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Αθήνα: Παραμένουν οι παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ


ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Παρά το μήνυμα προόδου που εξέπεμψε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το πέρας της συνάντησης των επικεφαλής των θεσμών με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στις Βρυξέλλες, το βράδυ της Παρασκευής, η ελληνική πλευρά μεταφέρει εικόνα μεγαλύτερων δυσκολιών, όσον αφορά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Όπως τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι, «όσο παραμένουν παράλογες απαιτήσεις από πλευράς ΔΝΤ, δυσχεραίνονται οι προϋποθέσεις για συνέχεια της διαπραγμάτευσης σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων».
Συνεπώς, η αβεβαιότητα γύρω από την ημερομηνία επιστροφής των θεσμών εξακολουθεί να υφίσταται, ενώ, όπως όλα δείχνουν, το ορόσημο για ολοκλήρωση της αξιολόγησης στις 20 Φεβρουαρίου έχει πλέον χαθεί.
Νωρίτερα, πάντως, ο κ. Ντάισελμπλουμ, σε γραπτή δήλωσή του, είχε τονίσει πως...
σημείωση
...«σημειώθηκε ουσιώδης πρόοδος και είμαστε κοντά σε κοινό έδαφος για επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα», κάνοντας λόγο για «εποικοδομητική συνάντηση». Ακόμη ανέφερε ότι «η έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών», συμπληρώνοντας ότι «θα αποτιμήσουμε την περαιτέρω πρόοδο της δεύτερης αξιολόγησης στο επόμενο Eurogroup», αποφεύγοντας, δηλαδή να κάνει λόγο για συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, ο πρόεδρος του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, ο διευθυντής της ΓΓ Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Επιτροπής, Μάρκο Μπούτι, ο επικεφαλής του κουαρτέτου, Ντέκλαν Κοστέλο, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, καθώς και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ στο κουαρτέτο, Ντέλια Βελκουλέσκου. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.