Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Συνάντηση Μέρκελ με Λαγκάρντ και Γιούνκερ στο Βερολίνο


Και ενώ όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί στο Eurogroup της Δευτέρας, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έχει προγραμματίσει διαδοχικές συναντήσεις στο Βερολίνο πρώτα με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και εν συνεχεία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Οι συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη.
Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Ουλρίκε Ντέμερ, η συνάντηση της Μέρκελ με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα περιλαμβάνει συζητήσεις «για γενικά θέματα» και δεν θα υπάρξουν δηλώσεις ή ανακοινώσεις όταν περατωθούν. 
Ακολούθως, η Γερμανίδα καγκελάριος θα υποδεχτεί και τον πρόεδρο της Κομισιόν, με τον οποίο θα έχουν δείπνο εργασίας, όπου θα συζητηθούν «τρέχοντα ζητήματα της ευρωπαϊκής πολιτικής».
Στο επίκεντρο των δύο αυτών συναντήσεων της Μέρκελ αναμένεται να βρεθεί το ελληνικό ζήτημα, οι εξελίξεις στις...
συνέχεια
...διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και ο ρόλος του ΔΝΤ. Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, η γερμανική κυβέρνηση επιμένει στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, μεταδίδει το Bloomberg.
«Έχουμε πει ξανά και ξανά ότι για εμάς η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι απαραίτητη και εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση», είπε η Τιεζενχάουζεν. «Το είπαμε αυτή την εβδομάδα, έχουν γίνει επίσης σχόλια από τις Βρυξέλλες γι' αυτό, ότι υπάρχει σύγκλιση μεταξύ των θεσμών», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Άνγκελα Μέρκελ, που έχει μπροστά της τις ομοσπονδιακές εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου και στις δημοσκοπήσεις βρίσκεται πίσω από τον Μάρτιν Σουλτς και τους Σοσιαλδημοκράτες, χρειάζεται οπωσδήποτε το ΔΝΤ ώστε να τηρήσει την υπόσχεσή της στους Χριστιανοδημοκράτες ότι το Ταμείο θα διαδραματίσει εποπτικό ρόλο στο πρόγραμμα ώστε να διασφαλίζεται πως η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση δανείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.