Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους



Οι δέκα πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας με μία ματιά.
1. Ο Τόμσεν τρώει πρωινά με τον Σόιμπλε στο Βερολίνο, η Λαγκάρντ σιωπά, και ο… Τραμπ αποφασίζει. Θα παραμείνει το ΔΝΤ ο λοχίας του Σόιμπλε στην Ευρώπη; Πάντως στέλνει το μήνυμα ότι «αν φύγει το ΔΝΤ, τελειώνει το πρόγραμμα». Ποιά είναι τα 4 σαφή, όσο και δύσκολα, αιτήματα προς την Ελλάδα όπως τα αποτυπώνει η έκθεση του ΔΝΤ που συζητάται στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου.
2. Για πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από πολλούς παράγοντες και σε πολλά επίπεδα προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επίτευξης συμφωνίας για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης κάνουν λόγο κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών. Τις πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ολοκλήρωση της αξιολόγησης και μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, θέτει ως προϋποθέσεις για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης, ο Μάριο Ντράγκι.
3. Η ανάληψη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) από τον Μάρτιν Σουλτς, ταράζει τα μέχρι πρότινος λιμνάζοντα νερά των επικείμενων γερμανικών εκλογών, καθώς στην τελευταία δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας, η συγκυβερνούσα παράταξη περνάει μπροστά από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ.
4. «Απόβαση» Αμερικανών εισαγγελέων για την υπόθεση Novartis. Τεχνική βοήθεια από την αμερικανική Δικαιοσύνη και το FBI φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να ζητήσει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που έχει ανοίξει στη χώρα μας για τη Novartis, μετά τις αποκαλύψεις δύο στελεχών της.
5. Ζητώ συγγνώμη αλλά δεν φεύγω και δεν επιστρέφω τα χρήματα... Αυτό είπε ουσιαστικά ο Φρανσουά Φιγιόν, υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας με την Κεντροδεξιά, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, μετά το σκάνδαλο αργομισθίας που ξέσπασε αναφορικά με την οικογένειά του.
6. Σφοδρή επίθεση κατά της ΕΡΤ μέσα από την ίδια τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης εξαπέλυσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης - μια επίθεση, που εστίασε σε ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων το οποίο αφορούσε τα ερωτήματα για το Πόθεν Εσχες της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η απάντηση της ΕΡΤ.
7. Κατά τη διάρκεια της έντασης που σημειώθηκε στο Ελληνικό το πρωί της Δευτέρας, όταν μια ομάδα προσφύγων και αλληλέγγυων επιχείρησαν να κλείσουν την είσοδο του κέντρου προσφύγων, ένας αστυνομικός εμφανίζεται να απωθεί και να χτυπά έναν ανήλικο πρόσφυγα.
8. Τρεις επιφανείς Γάλλοι προτείνουν τα ελληνικά ως επίσημη γλώσσα της ΕΕ.
9. «Κτηνωδία» χαρακτηρίζει ο Νόαμ Τσόμσκι τη στάση των Βρυξελλών, της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας και των τραπεζών της Β. Ευρώπης έναντι της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας πως η ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία της ελληνικής κρίσης είναι πως «αυτή η κρίση δεν έπρεπε καν να ξεσπάσει».
10. Αεροπορική βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε βάθος 5 μέτρων βρέθηκε σε πρατήριο καυσίμων στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης. Η ανακάλυψη φέρνει μεγάλη αναστάτωση στην συμπρωτεύουσα και τους κατοίκους της καθώς πάνω από 50.000 άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προκειμένου να εξουδετερωθεί η βόμβα με ασφάλεια.
* Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.