Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

“Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα”...

DIGEA-MEGA...
Αποτέλεσμα εικόνας για DIGEA-MEGA
Ο παραλογισμός συνεχίζεται στην ελληνική τηλεόραση. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά του...
διαγωνισμού και κήρυξαν το νόμο 4339/2015 αντισυνταγματικό ως προς τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων χορήγησης των αδειών από το ΕΣΡ στη ΓΓΕΕ κατά την πρώτη του εφαρμογή. Στην απόφαση 95/2017 της Ολομέλειας του ΣτΕ σημειώνονται δύο βασικές αρχές για την κατάσταση στην ελληνική τηλεόραση.

-Μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2016 ουδείς τηλεοπτικός σταθμός έχει δικαιώμα εκπομπής από τη στιγμή που δεν χορήγηση την (αντισυνταγματική) παράταση ο υπουργός Ν. Παππάς. Με αυτό το δεδομένα αν ένας πολίτης πάει στην εισαγγελία και ζητήσει εφαρμογή της απόφασης καταθέτοντας μήνυση, η ΕΕΤΤ θα πρέπει να κατεβάσει το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών όλης της χώρας

-Αρμόδια Αρχή για τη Ραδιοτηλεόραση, άρα και για τις άδειες, άρα και και το σήμα που μεταδίδουν είναι το ΕΣΡ. Στην απόφαση δεν υπάρχει καμία αναφορά στο δικαιώμα εταιρείας να μπορεί να επηρεάζει τη μετάδοση του σήματος ενός σταθμού, όπως συμβαίνει με την περίπτωση της Digea έναντι του MEGA.

Με αυτά τα δεδομένα, είναι απορίας άξιο, πως δημοσίως και με τη μορφή non paper, για λόγους ανταγωνισμού,  όπως είπε και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής, με ποιο νομικό έρεισμα θα υποβαθμίσει το σήμα του MEGA η  Digea, από τη στιγμή που αρμόδια Αρχή για τη Ραδιοτηλεόραση είναι το ΕΣΡ και τα κανάλια που μεταδίδει η Digea δεν έχουν νόμιμη λειτουργία.
Ο λαός λέει: “Δυο γάϊδαροι μαλώνανε στον ίδιο αχυρώνα”...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.