Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους



1. Ρελάνς κατά του ΔΝΤ κάνει η Κομισιόν με τη δημοσιοποίηση των βελτιωμένων προβλέψεών της για την ελληνική οικονομία, οι οποίες εμφανίζουν μεγάλη απόκλιση από τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις του Ταμείου και υιοθετούν τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Στο χαρτί Γιούνκερ-Σουλτς ποντάρει η Αθήνα ενώ η Τετάρτη είναι η μέρα κατά την οποία θα κριθεί η άμεση ή μη επιστροφή του κουαρτέτου στην Ελλάδα. Την Τετάρτη θα βρεθεί στην Αθήνα και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. «Όχι» της Λαγκάρντ σε εξαιρέσεις και ειδική συμφωνία με την Ελλάδα.
2. Το κλείσιμο της αξιολόγησης τώρα γιατί «αργότερα οι συνθήκες θα είναι πολύ χειρότερες» ζήτησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.  Την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης μόνο από την Ευρώπη, χωρίς της συμμετοχή του ΔΝΤ, προβλέπει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch. 
3. Η κυβέρνηση ευθύνεται για τις απαιτήσεις των δανειστών υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Βερολίνο με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Αύριο θα συναντηθεί και με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Με τη φανέλα του ΔΝΤ κατέβηκε ο κ. Μητσοτάκης στο Βερολίνο», σχολιάζει το Μαξίμου. 
4. Σάλος έχει δημιουργηθεί μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του tvxs.gr για τους σκανδαλώδεις μισθούς που έπαιρναν στελέχη της διοίκησης της ΑΕΠΙ. Τις σφοδρές αντιδράσεις ακολούθησε η κίνηση του υπ. Πολιτισμού που σπεύδει να προωθήσει το - πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα και την ΑΕΠΙ.
5. Την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση του πόθεν έσχες του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.
6. Ένα ακόμη βίντεο από εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, που επιβεβαιώνει το ναζιστικό χαρακτήρα της οργάνωσης, ήρθε στη δημοσιότητα. Την ίδια ώρα δικάζεται ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, ύστερα από μήνυση της ναζιστικής οργάνωσης. 
7. Αύριο αναμένεται να συζητηθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το «απίθανο» αίτημα του οίκου Gucci, σύμφωνα με το οποίο ζητά να πραγματοποιήσει επίδειξη μόδας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.
8. Κρίσιμες ώρες για την Αρλέτα, η οποία νοσηλεύεται τις τελευταίες μέρες στην εντατική νοσοκομείου της Αθήνας.
9. Παρά την οικονομική κρίση, τους πειρασμούς του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών, οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνονται ότι αγαπούν ευτυχώς ακόμη την Έβδομη Τέχνη, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου του Οπτικοακουστικού Τομέα, τα οποία παρουσιάζουμε και αναλύουμε πρώτοι. 
10. Τέσσερα μουσικά βραβεία Grammy απονεμήθηκαν μετά θάνατον στον Ντέιβιντ Μπάουι για το τελευταίο του άλμπουμ «Blackstar».
* Σκίτσο του Σατιρικού για το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.