Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα



1. Λευκός καπνός από το Eurogroup. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε ένα προσύμφωνο συμφωνίας για την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα. Στόχος η ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας που θα ξεκλειδώσει και την αξιολόγηση. Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπει το «προσύμφωνο» μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. 
2. Ενδεικτικές της μεταστροφής του κλίματος ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αλλά και του Επιρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. Και οι δύο, αφού επικρότησαν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και επεσήμαναν τα θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα, δήλωσαν πως θα πρέπει να σταματήσει η λιτότητα στην Ελλάδα. «Χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής, μια αλλαγή φιλοσοφίας», συμφώνησαν.
3. Από την πλευρά του το ΔΝΤ δηλώνει πως είναι νωρίς ακόμη να μιλάμε για τελική συμφωνία. «Θα χρειαστεί περαιτέρω πρόοδος για να γεφυρωθούν οι διαφορές σε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, και είναι πολύ νωρίς για εικασίες σχετικά με την προοπτική για την επίτευξη συμφωνίας σε υπηρεσιακό επίπεδο κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής», αναφέρει το Ταμείο σε σχόλιό του. 
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4. Έρευνα για τα δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα παρήγγειλε η εισαγγελέας του Άρειου Πάγου. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε στον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με το τελικό πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, που διερεύνησε τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων κομμάτων και μέσων ενημέρωσης από τράπεζες.
5. Μάγεψε ο Αντετοκούνμπο στο All Star Game - Πρώτος σκόρερ της Ανατολής [ΒΙΝΤΕΟ].  ) Γιάννης Αντετοκούνμπο «έλαμψε» και στην 66η «γιορτή» του ΝΒΑ, όπου συμμετείχε με την ομάδα της Ανατολής, πετυχαίνοντας 30 πόντους (14/17 σουτ, 6ρ., 3κλ. σε 23' συμμετοχής). 
6. ΑΕΠΙ: Αλλάζουν το Διοικητικό Συμβούλιο, αυξάνουν το μετοχικό κεφάλαιο μετά τον σάλο.  To Διοικητικό Συμβούλιο αλλάζει η ΑΕΠΙ (Ελληνική Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας) μετά το σάλο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις αποκαλύψεις για τους σκανδαλώδεις μισθούς που έπαιρναν στελέχη της διοίκησης της εταιρείας. Το σχετικό πόρισμα του ελέγχου που είχε διενεργηθεί με εντολή του υπ. Πολιτισμού είχε δημοσιεύσει αποκλειστικά το tvxs.gr. 
7. Ακροδεξιοί έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στο 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου με στόχο να εμποδίσουν την προσέλευση προσφυγόπουλων που φοιτούν σε αυτό. Εξαιτίας της παρουσίας των ακροδεξιών προκλήθηκε ένταση έξω από το σχολείο, ενώ από τους ακροδεξιούς, κάποια στιγμή, ακούστηκε και η φράση  «χαιρετίσματα στον Φύσσα».
8.  Το τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα στον Δημήτρη Μυταρά η οικογένειά του, η σύζυγός του, Χαρίκλεια και ο γιος του, Αριστείδης, συγγενείς, φίλοι, άνθρωποι της τέχνης και της πολιτικής, αλλά και απλός κόσμος, που συγκεντρώθηκαν στο Α' Νεκροταφείο για να τον συνοδεύσουν στην τελευταία κατοικία του.
9. Βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ναμ. Τη στιγμή της δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ναμ, του ετεροθαλή αδελφού του ηγέτης της Βόρειας Κορέας, κατέγραψαν οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος του αεροδρομίου στη Μαλαισία. Στο βίντεο φαίνεται μια γυναίκα να τον πλησιάζει από πίσω και να βάζει τα χέρια της στο πρόσωπό του. Στη συνέχεια απομακρύνθηκε γρήγορα, ενώ  και μια δεύτερη γυναίκα φαίνεται να εγκαταλείπει βιαστικά το χώρο.
10. Αστικό δίκαιο για... ρομπότ. Δεν είναι επιστημονική φαντασία: το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέλει να θεσπίσει κανόνες δεοντολογίας και νομικό πλαίσιο αστικής ευθύνης για τους φορείς τεχνητής νοημοσύνης. Συζήτηση και για τη φορολόγηση της ρομποτικής εργασίας. Ποιος ευθύνεται όταν εμπλέκεται σε τροχαίο ένα όχημα χωρίς οδηγό; Μπορεί ένα ρομπότ να αναλάβει τη φροντίδα ηλικιωμένων, αντικαθιστώντας την αποκλειστική νοσοκόμα; Πού πηγαίνουν τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουν αυτοματοποιημένα συστήματα και επεξεργάζονται αλγόριθμοι στην υπηρεσία του μάρκετινγκ; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει ένα μελλοντικό πλαίσιο νομικής ευθύνης ή δεοντολογίας.
* Κεντρική φωτογραφία, έργο του Jenifer Hynds.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.