Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Οι σήραγγες μας φέρνουν πιο κοντά...

Αθήνα-Θεσσαλονίκη : -20' λεπτά!
Νέοι αυτοκινητόδρομοιΚατά είκοσι λεπτά θα μειωθεί η απόσταση ανάμεσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη από τα τέλη Μαρτίου, οπότε προβλέπεται να...
δοθούν στην κυκλοφορία οι τρεις δίδυμες σήραγγες στην περιοχή των Τεμπών.

Το συνολικό μήκος τους φτάνει τα 11 χλμ. για κάθε κλάδο κυκλοφορίας, με τη μεσαία να είναι 6 χλμ., που τη φέρνει στην πρώτη θέση στα Βαλκάνια.

Η αίσθηση για τους οδηγούς είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, αφού το μήκος της αντιστοιχεί στην απόσταση ανάμεσα...

 συνέχεια
...στους κόμβους Δουκ. Πλακεντίας και Μεταμόρφωσης στην Αττική οδό!

Με την παράδοση των νέων σηράγγων ολοκληρώνεται ο βασικός οδικός άξονας Αθήνας-Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε να κατασκευάζεται στη δεκαετία του 1970 (!) και η Ελλάδα γίνεται η τέταρτη χώρα στην Ευρώπη με βάση τον αριθμό σηράγγων άνω των 500 μέτρων που έχουν αυξημένες προδιαγραφές ασφαλείας, όπως εξήγησε ο Δημήτρης Μανδαλώζης, διευθυντής λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου, στον οποίο συμμετέχουν η γερμανική Hochtief με ποσοστό 35%, ο Ακτωρ με 20%, η J&P Αβαξ με 16,5% και η γαλλική Vinci με 13,75%.

Η σημερινή διαδρομή των 25 χλμ., που περιλαμβάνει υπέροχα τοπία αλλά και πολλές στροφές, θα εξακολουθήσει να υπάρχει για όσους θέλουν να απολαύσουν τη φύση.

Θα είναι το μόνο τμήμα της παλιάς εθνικής οδού με διόδια, όπως προβλέπει η σύμβαση του 2006, για να εξασφαλίζονται τα έξοδα συντήρησης στην κοιλάδα των Τεμπών. Η τιμή για ένα Ι.Χ. θα είναι 1,20 ευρώ.

Τα έργα, που έχουν υλοποιηθεί κατά 95%, επιθεώρησε την Πέμπτη ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Σπίρτζης και σε δηλώσεις του τόνισε πως ο αυτοκινητόδρομος θα είναι έτοιμος στα τέλη Μαρτίου.

Ως τον Αύγουστο θα έχουν ολοκληρωθεί και τα έργα στον κόμβο του Πλαταμώνα, καθώς και στην περιοχή της Ραψάνης, που βρίσκονται εκτός του αυτοκινητόδρομου.

Στις σήραγγες προχωρά με γοργούς ρυθμούς η ασφαλτόστρωση, ενώ έχουν τοποθετηθεί τα υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας.

Το θέμα των διοδίων έθεσε για άλλη μια φορά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, που βρέθηκε στα έργα μαζί με τους δημάρχους Λάρισας, Τεμπών και Αγιάς.

Ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε τη μεταφορά του σημερινού σταθμού Τεμπών και επανέλαβε ότι με τα αναλογικά διόδια θα διαμορφωθούν δικαιότερες τιμές...


Χαρά Τζαναβάρα
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.