Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Επιστροφές, καταστροφές...

Εκείνοι που (κάνουν ότι) δεν καταλαβαίνουν πως το ΠΑΣΟΚ καταστράφηκε λόγω του “γάμου” με τη ΝΔ...


Με αφορμή τη μεγάλη συζήτηση που ξεκίνησε για τις ίσες αποστάσεις της Φώφης Γενηματά από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι χρήσιμο να εστιάσει κανείς στην ουσία του θέματος.

Δηλαδή, στο...
πόσο μεγάλο κακό έκανε στο ΠΑΣΟΚ η συμπόρευση, και σε πολλά σημεία ταύτιση με τη Νέα Δημοκρατία (του Αντώνη Σαμαρά τότε) την τριετία 2012-2015.

Ήταν η μοιραία επιλογή για το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Επειδή, μπορεί να ήταν εθνικά χρήσιμη, απ’ την άλλη ωστόσο αποξένωσε το ΠΑΣΟΚ από την κοινωνική βάση του. Τα “αντιδεξιά” σύνδρομα της οποίας είναι πολύ ισχυρότερα από την… αποστροφή και δαιμονοποίηση του λαϊκισμού. με τη μορφή του ΣΥΡΙΖΑ πλέον. Περισσότερο μοιραία και από την ίδια την υπογραφή στο πρώτο Μνημόνιο.

Αυτή την αυταπόδεικτη και ιστορικά επιβεβαιούμενη πραγματικότητα, δεν την αντιλαμβάνονται και δεν τη συνειδητοποιούν πλήρως οι λεγόμενοι “σημιτικοί”. Οι “μετακινούμενοι παράγοντες”, εκείνοι που προσβλέπουν σε μια αυριανή πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως κεντροαριστερά εξαπτέρυγα, αν όχι… άλλοθι.

Την πραγματικότητα αυτή ωστόσο την αντιλαμβάνονται πλήρως η κόρη του Γιώργου Γεννηματά και ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου. Γι’ αυτό και η Φώφη Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου ξαναβρήκαν βηματισμό.

Αν αντέξουν στις πιέσεις του συστήματος, που θέλει από το ΠΑΣΟΚ να υπογράψει… προγαμιαίο συμβόλαιο ως αυριανό κυβερνητικό δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας (του γιου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τον οποίο έμαθε να μισεί η βάση του Κινήματος), έχουν μια καλή πιθανότητα να είναι το ΠΑΣΟΚ ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων μετά τις εκλογές. Με φόντο… νέες εκλογές με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής.

Ένα εκλογικό σύστημα το οποίο διευκολύνει την άθροιση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. Για να… παραγκωνίσουν τη “Δεξιά”...

ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.