Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Έρευνα: Θετικό πρόσημο στη συμφωνία...

αρνητικό στην... πιθανότητα Μητσοτάκη...

Θετικά αποτιμά η πλειονότητα των πολιτών την επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια κατ’ αρχήν πολιτική συμφωνία στο πρόσφατο Γιούρογκρουπ, όπως δείχνει η έρευνα της PRORATA, που δημοσιεύει σήμερα η «Εφ.Συν.».
Το 52% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση έπρεπε να προχωρήσει σε συμφωνία προκειμένου να κλείσει την αξιολόγηση, ενώ το 31% πιστεύει ότι έπρεπε να παρατείνει τη διαπραγμάτευση με την προοπτική να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα.


Παράλληλα στο ερώτημα αν η δεύτερη αξιολόγηση έκλεινε από μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το 40% πιστεύει ότι η κατάσταση της οικονομίας θα... συνέχεια
...χειροτέρευε, το 35% ότι θα παρέμενε απαράλλακτη και το 18% ότι θα βελτιωνόταν.
Την ίδια ώρα το 55% χαρακτηρίζει «αρνητική» τη στάση της Ν.Δ. στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, ενώ μόλις το 28% τη χαρακτηρίζει «θετική».

Το 45% παράλληλα θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, ενώ το 42% ότι θα έχουμε πρόωρες εκλογές.
Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, σε ποσοστό 66%, τάσσεται υπέρ της «μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 35%» ως αντισταθμιστικό μέτρο. «Μείωση του ΦΠΑ στη ΔΕΗ από 13% σε 6%» εγκρίνει το 48% των πολιτών, το 43% επιθυμεί «μείωση της φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών» και «μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 24% σε 13%» το 34% των ερωτηθέντων.

H ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
Ποσοτική έρευνα με προσωπική συνέντευξη και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου, σε γενικό πληθυσμό άνω των 17 ετών. ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Prorata Α.Ε. Εταιρεία Ερευνών Κοινής Γνώμης και Εφαρμογών Επικοινωνίας (Αριθμός Μητρώου ΕΣΡ: 56).
Η έρευνα διεξήχθη στις 22 Φεβρουαρίου 2017 από 20 ερευνητές και 2 επόπτες. ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Σύνολο επικράτειας. ΔΕΙΓΜΑ: 1.000 ερωτηματολόγια. 
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ: Στρωματοποιημένη δειγματοληψία με αναλογική αντιπροσώπευση αστικών και αγροτικών περιοχών. 
ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ: Μέγιστο +/3% σε διάστημα εμπιστοσύνης 95%...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.