Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Τι θα πουν σήμερα Μέρκελ-Λαγκάρντ-Γιούνκερ για την Ελλάδα...

Στο Βερολίνο στρέφεται η προσοχή της Αθήνας τις επόμενες ώρες αφού το απόγευμα η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους επικεφαλής του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με επίκεντρο το ελληνικό ζήτημα.
Οι συζητήσεις που θα έχει η γερμανίδα καγκελάριος με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Ζ. Κ. Γιούνκερ αποκτούν ιδιαίτερη σημασία μετά και τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup ανάμεσα στους δανειστές και την ελληνική κυβέρνηση για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν στην Αθήνα  η Άνγκελα Μέρκελ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος με την ελληνική αξιολόγηση και αναμένεται να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στις συναντήσεις που θα έχει με Κριστίν Λαγκάρντ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σήμερα στο Βερολίνο.
Το περιεχόμενο της πρότασης δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο, οι πληροφορίες επιμένουν πως περιλαμβάνει...
 συνέχεια
...τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί το ύψος του ποσού που θα εκταμιεύσει, ενώ συζητείται και το θέμα του χρέους, χωρίς, όμως, επίσημες ανακοινώσεις έως τις γερμανικές εκλογές.
Παραμονές των συναντήσεων που θα έχει η Άνγκελα Μέρκελ, το ελληνικό ζήτημα στο Βερολίνο παραμένει στην πρώτη γραμμή.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξη που παραχώρησε τονίζει για άλλη μια φορά ότι η Γερμανία πρέπει να κάνει όλα όσα μπορεί ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη.
Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των συντηρητικών υπό την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters δήλωνε ότι τα μέλη της Μπούντεσταγκ δεν θα ταχθούν υπέρ της χορήγησης περαιτέρω οικονομικής στήριξης στην Ελλάδα εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποσυρθεί από το πρόγραμμα.
Στο μεταξύ την πρώτη επικοινωνία με το ΔΝΤ είχε η νέα κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα ο νέος υπουργός Οικονομικών Στίβεν Mνιούτσιν είχε την πρώτη του τηλεφωνική συνομιλία με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ στην οποία εξήρε τον ρόλο- κλειδί που διαδραματίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην οικονομική ανάπτυξη, την σταθερότητα, την πρόληψη και την αντιμετώπιση των οικονομικών κρίσεων...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.